NS: kézis bravúr a javából, hangulattalan Videoton-búcsú

Vágólapra másolva!
2012.12.08. 00:10
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk!
• Bravúr a javából! A magyar női kézilabda-válogatott szinte végig vezetve győzte le az olimpiai bronzérmes Spanyolországot. A mieink remek kezdéssel magukhoz ragadták a kezdeményezést, és tankönyvbe illő meccset játszva győztek. A középdöntőnek, amelyben Románia, Montenegró és Oroszország lesz az ellenfél, négy ponttal fut neki a csapat. A meccs egyik hőse a 12 gólig jutó Tomori Zsuzsanna volt, aki a meccs után bevallotta: érezte, hogy így lesz... Mit mondott még? És a kapitány? Hogyan tovább? Minderről kétoldalas helyszíni tudósításunkban!

• Semmi meccshangulat, szinte üres nézőtér, kongó aréna – tét nélkül, de a csütörtöki felhőszakadás után legalább kiválóan feljavított pályán csapott össze a Sporting és a Videoton az Európa-liga utolsó csoportkörében. Győztek a hazaiak, de a Videotont is csak dicséret illeti. Ott voltunk a csapattal Portugáliában!

• A hét elején még vezetőedzőt keresett a Pécsi MFC, miután Matyi Dezső tulajdonos felbontotta Supka Attila szerződését. Péntek délre változott a helyzet, a szakvezető marad a kispadon, most már szakmai igazgatót keres a klub. Ki érti ezt? Supka speciel nem…

• Nyolc pont hátrányban a bennmaradást jelentő tizennegyedik pozíciótól kieső helyen telel az Egri FC, igaz, a tisztánlátás érdekében tudni kell: az újonc ősszel egyetlen mérkőzést sem játszhatott a saját stadionjában. AZ MLSZ döntése kétségtelenül nehéz, már-már reménytelen helyzetbe sodorta a csapatot. Az NS-sorozat 2. részében fókuszban az Eger!

Nedeljko Asceric vezetőedzőként ülhet szombaton a Szolnoki Olaj férfi kosárlabda-csapatának kispadján a Zadar elleni Adria-liga-találkozón, bár a szerb-osztrák szakembernek még nincs aláírt szerződése. Ráadásul az sem biztos, hogy a szolnokiak eljutnak a mérkőzés helyszínére.

• Londonnal korszakhatárhoz ért a magyar vízilabda, így a december 16-i közgyűlés fordulópont lehet. Lezárult egy (összességében dicső) fejezet a sportágban, új irányra, új koncepcióra, új arcokra van szükség. Esély van rá, hogy a három olimpiai bajnoki címet hozó aranygeneráció tagjai irányítói legyenek a folyamatoknak. Benedek Tibor és Gergely István után Fodor Rajmund jelentette be: részt kérne a munkából.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke a nyári Európa-bajnokságon állt elő a városok Eb-je ötlettel. Az UEFA végrehajtó bizottságának csütörtöki döntése után bejelentették: 2020-ban több európai nagyvárosban rendezik meg a kontinenstornát – a részletek egyelőre nem ismertek. Magyarországnak sportdiplomáciája van, megfelelő stadionja azonban továbbra is csak makettformában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik