Női kézi Eb: újabb változás a keretben - Cifra helyett Szabó

Vágólapra másolva!
2012.11.30. 11:24
null
Cifra Anita (labdával) sérülése miatt Szabó Valéria előtérbe kerülhet (Fotó: Szabó Miklós)
Ismét változott a magyar női válogatott Eb-kerete, miután Cifra Anita helyett az eddigi tartalék, Szabó Valéria kapott helyet a nemzeti csapatban.

 

A beálló Cifra Anita sérült válla a folyamatos kezelések hatására sem javult olyan mértékben, hogy a december 4-én kezdődő Európa-bajnokság rajtjára százszázalékos állapotba kerüljön, így a kontinenstorna kezdetére helyette Szabó Valéria kap helyet a csapatban. Cifra Anita sérülését továbbra is kezelik, így az Európa-bajnokság későbbi szakaszára felépülhet.

A magyar válogatott a C-csoportban december 4-én 20.15-kor kezdi meg szereplését Horvátország ellen, majd egy nappal később a németek, december 7-én pedig Spanyolország ellen lép pályára. A csoport első három helyezettje jut tovább a legjobb 12 közé, a középdöntőbe.

 

A MAGYAR EB-KERET
Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Siófok Galérius Fürdő)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Dunaújvárosi Kohász), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövő: Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod, orosz), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Viborg, dán), Klivinyi Kinga (Vác), Szekeres Klára (ÉTV Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (ÉTV Érd)

Az Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető be. Amennyiben egy válogatott 15 játékossal kezdi meg a tornát, a 16. kézilabdázó benevezésére a csoportmérkőzések végéig van lehetőség. A csoportkört követően kettő, a középdöntők után egy további csere hajtható végre a keretben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik