Sterbik Árpádra szívműtét vár, a kapus kihagyja az Eb-t

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2011.12.20. 16:58
null
Sterbik Árpád (jobbra) nem lesz ott a szerbiai kontinensviadalon (fotó: Imago)
Címkék
A vajdasági Sterbik Árpádra, a volt veszprémi kapusra januárban kisebb szívműtét vár, ezért kénytelen kihagyni a szerbiai Európa-bajnokságot, akárcsak csapattársa, az ugyancsak az Atlético Madridban szereplő Jonas Källman.

 

A Nemzeti Sport érdeklődésére Sterbik Árpád kedden megerősítette a szerb Blic című lap internetes oldalának információját, hogy rá, az Atlético Madrid és a spanyol válogatott hálóőrére, valamint klubtársára, a svéd Jonas Källmanra kisebb szívprobléma miatt műtét vár.

„Källmannak nyugalmi állapotban szívritmuszavara van, terheléskor viszont semmi gondja, nekem pedig fordítva: ha fáradok, vagy felszalad az adrenalinszintem, akkor áll elő valamilyen elektromos vezetési probléma. Ezzel már régebben küszködök, és az orvosok szerint már nem érdemes tovább halogatni a gyógyítását. Nincs nagy baj, ezért csak rutinműtét, úgynevezett katéteres beavatkozás vár rám. További sportkarrieremet ez nem hátráltatja” – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar kapus.

A beavatkozásra a Bajnokok Ligája és a spanyol bajnokság szünetében, várhatóan január elején kerül sor.

A problémát mindkét játékosnál már a nyár végén, illetve az ősszel észlelték az orvosok, akik így is engedélyezték nekik a sportolást. A két madridi klasszis az Eb-t biztosan kihagyja, de az évad folytatásában, várhatóan már februárban újra játszhat.

A spanyolok az Európa-bajnokságon a mieinkkel egy csoportba kaptak besorolást, a franciák és az oroszok mellett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik