Kézilabda: még tárgyal a Zagreb a sérült Katzirz Dáviddal

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
2011.05.16. 12:59
Címkék
A CO Zagreb továbbra is tárgyal a Pick-Szeged balátlövőjével, Katzirz Dáviddal, jóllehet a horvát sajtó már azt találgatja, hogy a magyar válogatott játékos vajon Tonci Valcic helyére, avagy helyettesének, netán első átlövőnek érkezik-e a klubba.

Az utóbbi hetekben Valcicnak volt ugyan néhány jó ajánlata, de kevesebb pénzért mégis maradt a CO Zagrebben (egy plusz egy éves szerződést kötött). Ennek ellenére a horvát bajnok vezetői folytatják a tárgyalásokat Katzirz Dávid menedzserével, Szörnyi Attilával. Sőt újabb bal oldali átlövővel zajlik az egyeztetés: a 30 éves szerb válogatott Nikola Manojlovics (Gorenje Velenje) szintén jó eséllyel pályázik a CO Zagreb átlövői pozíciójára.

Manojlovics a Crvena zvezda színeiben kezdte pályafutását, majd a német Göppingenben és a román Constantában játszott. Onnan a német RN Löwenhez igazolt, de csak egy évet maradt a sztárcsapatnál, 2010-ben a szlovén Velenjébe szerződött. A szlovén bajnokság éllovasánál ismét visszaszerezte régi remek formáját és visszakerült a szerb válogatottba.

A jól értesült horvát szaksajtó szerint elképzelhető, hogy a zágrábiak Manojlovics és Katzirz közül csak az egyiket igazolják át, aki Tonci Valcic, illetve Jakob Gojun helyettese lesz. Azonban az sem zárható ki, hogy mindkettőjüket szerződtetik, mert a klub illetékesei nem akarnak úgy járni, mint az éppen záruló idényben, amikor a BL kulcsmérkőzéseire – főként a Löwen elleni nyolcaddöntőre – megsérült néhány játékosuk, akiket a kispadon ülők nem tudtak helyettesíteni.

Párhuzam vonható a beállós Igor Anic igazolásával, akivel a klub „főnöke”, Davor Gobac menedzser kitartóan tárgyal, pedig jelenleg három beállósa van a Zagrebnek (Gál Gyula az első számú, aki mögött a szlovák Michal Kopco és az egyik legtehetségesebb horvát válogatott játékos, Marino Maric áll).

A horvát sajtó mintha kissé „szurkolna” a 31 éves Katzirznak, kiemelve, hogy a 194 cm magas szegedi átlövő eddig 74-szer játszott a magyar válogatottban. A Bajnokok Ligájában remekelt a Csehovszkije Medvegyi elleni két meccsen (11 gól) és a Flensburg ellen (8).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik