Elek Gábor: Minél tovább tartani kell az előnyt

Vágólapra másolva!
2011.05.15. 09:29
null
Elek Gábor szerint nem lesz könnyű a nagy melegben játszani (Fotó: Korponai Tamás)
A Ferencváros ma kora délután (12.30, tv: Digi Sport) csap össze a spanyol Mar Alicantéval a női kézilabda KEK döntőjének visszavágóján. Az első mérkőzést Dabason 34–29-re megnyerő zöld-fehéreket meglepte a nagy hőség, de nem keresnek kifogást.

 

A Ferencvárosnak talán nem is a Mar Alicante, hanem a nagy hőség lesz a legnagyobb ellenfele a mai mérkőzésen. Elek Gábor, a zöld-fehérek edzője örülne egy kis esőnek, és úgy véli, minél tovább őrzi az előnyét csapata, annál nagyobb esélye lesz a győzelemre.

„Erre a szaunára sehogy sem lehetett készülni. Feltétlenül problémát jelent. Ha egy kis szerencsénk van, akkor holnapra beborul, és esni fog. A fényviszonyok is borzasztóak, és a klíma is. Úgy gondolom, minél tovább őrizzük előnyünket, annál inkább felénk billen a mérleg nyelve" – mondta Elek Gábor.

„Ha az első félidőben el tudunk valamennyire húzni, előbb-utóbb felőröljük a spanyolokat. A miénkkel együtt három meccsüket láttuk videón, de mindegyiket idegenben játszották, így erről a csarnokról nem kaptunk felvételeket. Annyit tudok, hogy nem szokott telt ház lenni, de vasárnap biztosan megtelik a lelátó" – tette hozzá a szakember.

A Fradi játékosait is meglepte a nagy meleg, de Tomori Zsuzsannáék a pokoli hőség ellenére is győzelemre készülnek a spanyol csapat ellen.

„Remek a szállásunk, a csarnok viszont forró katlan, erre nem számítottunk. Már ötven szurkoló mellett is fülledt meleg volt, vasárnap délben pokoli lesz benne játszani kétezer ember előtt. Biztosan megszenvedünk, de úgy készülünk, hogy nyerünk. Az edzés végén beszéltük, hogy ha kell, napszemüvegben lépünk pályára" – mondta Tomori Zsuzsanna.

„Nagyon szép helyen lakunk, csak nem szoktunk hozzá, hogy ekkora hőségben játsszunk. Rendkívül fülledt a levegő, úgyhogy a meccs elején biztosan lesz egy kis gondunk az oxigénbevitellel, de szerintem hamar hozzászokunk, és minden rendben lesz. Remekül érzem magam, százszázalékos állapotban vagyok" – jelentette ki Zácsik Szandra.

„Nagyon régen voltam nyaralni, a rengeteg pálmafa igen csábító. Nagy a hőség a csarnokban, de nem keresünk kifogást, ha meleg van, ha nincs, elvisszük a kupát. Az üvegtető meg biztosan azért van, mert így próbálnak spórolni a világítással. Nagyon tetszett, ahogy csütörtökön a Vác elleni bajnokin kezdtünk, remélem, ezt átmentjük vasárnapra is" – nyilatkozta Szucsánszki Zita.

HAZAHOZZUK A KUPÁT – SZUCSÁNSZKI
NŐI KÉZILABDA KEK
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Mar Alicante (spanyol)–FTC-Rail Cargo Hungaria 12.30 (Tv: Digi Sport)
ALICANTÉBAN MÁSKÉPP SZÓL AZ „IZZIK A CSARNOK!" RIGMUS
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik