Férfi kézilabda-vb: A magyaroknak voltak tartalékaik - Wenta

Vágólapra másolva!
2011.01.29. 08:29
Mint ismeretes, a magyar férfi kézilabda-válogatott tegnap 31–28-ra legyőzte a világbajnokságon Lengyelországot, ezzel elérte célját, a 7. helyen fejezte be a vb-t. A lengyelek kapitánya, Bogdan Wenta szerint teljesen elkészültek erejükkel, míg a magyar válogatottnak voltak tartalékai, és ez döntötte el a mérkőzést.

„Nagy taktikai csatát vívtunk, sok múlott az erőnléten. A játékosok nem tudtak teljesen regenerálódni erre a mérkőzésre. Ezt azért a magyarokon is láttam, csak ők friss erőket is pályára küldtek a hajrában” – kezdte a Magyarországtól elszenvedett 31–28-as vereség utáni értékelését a lengyelek szövetségi kapitánya, Bogdan Wenta.

„A magyar meccs csak tetézte gondjainkat. Fáradt vagyok, és a játékosaim is kimerültek. Nem a középmezőnyben, főleg nem a nyolcadik helyen szerettünk volna végezni” – tette hozzá a szakember.

A lengyelek legeredményesebb játékosa, a hat gólt szerző Bartosz Jurecki szerint a második játékrész elején veszítették el a mérkőzést.

„A második félidő elején kiengedtük a kezünkből a kezdeményezést, ezzel a meccset is. A lehetetlent is megpróbáltuk a végén, de csak harmincegy huszonnyolcig jutottunk” – fogalmazott a beállós.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik