Kézilabda: a félvak Bielecki káprázatosan játszott, 11 gólt szórt

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 10:50
null
Speciális szemüvegben játszott a visszatérő Bielecki (Fotó: Imago)
Fantasztikus teljesítménnyel segítette 28–26-os győzelemhez Bundesliga-visszatérése alkalmából Karol Bielecki, a Rhein-Neckar Löwen kézilabdaklasszisa.

A júniusban Horvátország ellen súlyos szemsérülést szenvedő, bal szemére megvakult Bielecki 11 gólt lőtt különleges szemüvegben játszva. A SAP Arena közönsége teljesítményét hatalmas „Karol! Karol!" kórussal jutalmazta – egyértelműen ő volt a Göppingen elleni, baden-württembergi rangadó hőse. A 28 éves átlövő elsírta magát örömében a pályán a mérkőzés után.

„A legfontosabb gólokat dobta, pont akkor, amikor nyomás alatt voltunk" – mondta Slawomir Szmal, Bielecki honfi- és csapattársa a meccs után.

„Nekünk is be akarta bizonyítani, hogy ugyanolyan teljesítményre képes, mint a sérülése előtt. A mérkőzés elejétől fogva jól ment neki a játék, és aztán úgy elkapta a fonalat, hogy minden bejött neki" – nyilatkozta a csapattársak közül Uwe Gensheimer.

A Rhein-Neckar Löwen átlövője június 11-én, a Horvátország elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, amikor Josip Valciccsal ütközött.  Ezt követően először Lublinban, másodszor pedig a németországi Tubingenben műtötték meg, ám a beavatkozások nem hozták meg a remélt hatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik