Gál Gyulától megválhat a CO Zagreb

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 21:50
null
Gálhoz (jobbra) ragaszkodnának Zágrábban, de a klub anyagi nehézségei közbeszólhatnak
Az anyagi gondokkal küzdő CO Zagreb férfi kézilabdacsapatának vezetői válaszút elé kerülhetnek, hogy a csapat három beállósa (Gál Gyula, Frank Löke, Marino Maric) közül melyik kettőt tartsák meg.

A horvát bajnokcsapat vezetőinek az okoz hatalmas gondot, hogy a klub óriási hitelt vett fel Ivano Balic irányító megtartásáért, s emellett – a Vecernji list című lap szerint – „horror" összegű a fizetése a volt veszprémi jobbátlövőnek, Kiril Lazarovnak. A norvég Frank Löke beállós gázsija alacsonyabb ugyan, ám a Zágrábnak a pénzügyi válság közepette mégis sok.

Főleg a fenti okok miatt – meg persze azért is, mert a Zagreb legutóbbi gyenge BL-szereplése miatt nem tolonganak a szponzorok a gárda támogatásáért – a tavasszal és a nyár elején eladta volna, sőt még most is eladná, a zágrábi klub Lazarovot és Lökét.

A macedón átlövőért bejelentkezett a spanyol Ciudad Real, de végső megállapodás küszöbén megszakadtak a tárgyalások – a horvát fővárost kedvelő Lazarov egyelőre a Zagreb „nyakán maradt" (jövőre ingyen távozhat). A norvég válogatott beállósért se kapott elfogadható ajánlatot a CO Zagreb, vagyis őt szintén kénytelen tovább tartani.

Csakhogy a beállós poszton Gál Gyulára és Marino Maricra is számít Velimir Kljaic edző. Igaz, a fiatal, mérsékelten terhelhető horvát játékost inkább csak a bajnoki meccseken vetheti be, míg Gál a BL pokoli mezőnyében is megállja a helyét, bizonyítja nemzetközi klasszisát.

Elképzelhető, hogy a három beállós közül – ez a Vecernji list véleménye – csak kettőt tud megtartani a Zagreb, s az anyagi szükség arra szorítja, hogy Gál eladását fontolgassa. Csakhogy ez további, nem egyszerűen feloldható bonyodalmakat generálna, hiszen a szurkolók körében is roppant népszerű magyar válogatott játékosnak még két évig érvényes a szerződése.

A BL-rajtot is váró CO Zagreb július 26-án, hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő évadra, s addigra várhatóan tisztul a kép.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik