Ferling többé nem lesz válogatott

Vágólapra másolva!
2010.07.11. 12:19
A következő szezonban is Dunaújvárosban kézilabdázik a szülés után visszatérő Ferling Bernadett, aki már nem másodedzőként, kizárólag csapatkapitányként irányítja az újvárosiak fiatal gárdáját. A régiek közül Radulovics Bojana is elígérkezett a következő évadra.

Dunaújvárosban a stabilitásé a főszerep: csak Rapatyi Tamás távozott a női kézilabdacsapattól, a játékosok egytől egyig úgy döntöttek, folytatják a közös munkát. Ez pedig azt jelenti, hogy a szülés után tavaly ősszel visszatérő Ferling Bernadett, valamint Radulovics Bojana is az újvárosiakat erősíti a következő szezonban. Ferling korábban segédedzőként dolgozott Rapatyi Tamás mellett, Kiss Szilárd érkezésével azonban mentesül e feladatkör alól.

Ferling szerint a fiatalokat kell kipróbálni (Fotó: Czerkl Gábor)
Ferling szerint a fiatalokat kell kipróbálni (Fotó: Czerkl Gábor)

Csapatkapitányként feltehetőleg továbbra is számíthat rá Kiss Szilárd, aki az első edzést július 14-én, szerda délután vezényli.

Felvetődik a kérdés, egy stabilan jól teljesítő Ferling Bernadettre szükség lehet a válogatottban is, ám a Dunaújvárossal 1999-ben Bajnokok Ligáját nyerő játékos szerényen hárított.

„Sokat beszélgettem Mátéfi Eszterrel, és egyetértettem vele abban, hogy most már a fiatalokat kell kipróbálni, akik itthon nagyszerűen játszanak, meg kell nézni, mire mennek a nemzetközi mezőnyben. Az olimpiára ütőképes csapatot kell felépíteni, ennek érdekében pedig meg kell szerezniük a szükséges rutint azoknak, akik számításba vehetők. A válogatott ráadásul teljes embert kíván, én pedig nem szeretnék hónapokra elszakadni a családomtól, és ha teszem azt ott lennék az edzőtáborban, biztosan sokat keseregnék, vajon mi lehet otthon, vagyis nem tudnék százszázalékosan a feladatra koncentrálni, úgy pedig nem lenne értelme” – mondta Ferling.

A Dunaújvárosban viszont továbbra is bizonyíthat, és ha az említett Radulovics Bojana is végigbírja a szezont, előreléphetnek az előző évadhoz képest.

A TÉMÁRÓL TOVÁBBI RÉSZLETEKET A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTBAN OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik