A Dunaferr beállósa szerint megszűnhet a csapat

Vágólapra másolva!
2010.07.15. 10:46
null
Kemény József és a Dunaferr a nagy hazai riválisoknak sokáig méltó partnere tudott lenni<br />(Fotó: Meggyesi Bálint – NS-archív)
Az &uacute;jv&aacute;rosi bajnoki negyedik helyezett f&eacute;rficsapat &aacute;talakul&aacute;s&aacute;r&oacute;l sokat mond az edz&eacute;seket szerd&aacute;n kezdő egy&uuml;ttes &uacute;j kerete, kil&aacute;t&aacute;stalan k&ouml;lts&eacute;gvet&eacute;si helyzete &eacute;s a klubt&oacute;l az &eacute;vad v&eacute;g&eacute;n t&aacute;voz&oacute;k n&eacute;vsora. Olyan vez&eacute;regy&eacute;nis&eacute;gek hagyt&aacute;k el a Dunaferrt, mint a v&aacute;logatott Rosta Mikl&oacute;s (Mezők&ouml;vesd), Mikler Roland (Szeged), Nagy Korn&eacute;l (Veszpr&eacute;m), valamint Michal Kopco (?) &eacute;s Miss Zolt&aacute;n (Csurg&oacute;). Az egy&uuml;ttesnek 80 milli&oacute; forintra lenne sz&uuml;ks&eacute;ge a meg&eacute;lhet&eacute;shez, ehelyett ennyi a tartoz&aacute;sa.

A végsőkig kitart a szívügyének tekintett csapat mellett Imre Vilmos edző, pedig már csak Kemény Józsefre számíthat a keret régi, rutinos alapemberei közül.

 A DUNAFERR SE KERETE, 2010–2011
Kapus: Kovács Róbert, Repóth Dániel,
Vitáris Norbert
Jobbszélső: Szalafai Gábor, Pásztor
Ákos
Jobbátlövő: Németh Gábor, Kurbély
László
Beállós: Kemény József, Benmiloud
Yassine, Muhl Antal
Irányító: Takács Bence, Zubai Gábor,
Kuzmicsov Szergej
Balátlövő: Bali Richárd, Hajdu Gábor
Balszélső: Morva Zoltán, Széles
László, Szepesi István

„A szomorú eseményekről, szakosztályunk lassú haldoklásának okairól nem az én tisztem beszélni, ám a magam példáján keresztül mégis érzékeltetni tudom a közelmúlt kínos történéseit és az újvárosi férfi kézilabda jövőjét – mondta Kemény József, a gárda 39 éves beállósa, aki 26 éve itt kézilabdázik, bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmet nyert, KEK-döntőt és számtalan BL-csatát vívott. – Hét hónapja nem kaptam fizetést, ezért a családom felélte szerény tartalékait, és most hitelt kell felvennem, hogy megélhessünk. Az ígéretekben, a beharangozott tehetős támogató érkezésében még bízom, különben egy-két héten belül bekövetkezik a legrosszabb, megszűnik a csapat."

A gondok hat éve kezdődtek, amikor a Dunaferr előbb felére csökkentette, tavaly pedig meg is vonta a támogatást a felnőtt férfigárdától. Pedig ne feledjük, az egyre szerényebb körülmények között is „örök bronzérmes" maradt a Dunaferr a bajnokságban, a csikócsapat idei negyedik helyezése pedig bravúros.

„Az utóbbi években a Veszprém vagy a Szeged költségvetésének a töredékéből gazdálkodva értünk a dobogóra – folytatta a beállós –, mert csapatunk olyan saját nevelésű tehetségekre épült, mint Császár, Nagy Kornél, Mikler, Grebenár, Zubai Szabolcs vagy Sándor Ákos. Ám ők kinőtték Újvárost. Most hasonlóan tehetséges generáció kezdhetne bizonyítani. Én csak-csak találok megoldást a hogyan továbbra, de ezekért a fiatalokért nagy kár lenne."

Csapó Tamás, a szakosztály elnöke elmondta, a csapatot benevezték a bajnokságba és az EHF-kupába, a jövője azonban a városi támogatástól és a hónapok óta várt új befektetőtől függ.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik