Gál: Aligha lepnek meg bennünket a szlovénok

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 12:05
null
Gál Gyula Ljubljanában három gólt szerzett (Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
Aligha túlzás, ha azt mondjuk: sorsdöntő mérkőzés vár Veszprémben vasárnap este hat órától a magyar férfi kézilabda-válogatottra. A szlovénok elleni vb-selejtező első találkozóján 27–25-ös vereséget szenvedő együttest azonban nem kell féltenünk: a várható óriási csatában képes lehet legalább három góllal nyerni. Ezzel kijutna a januári svédországi vb-re, amelyen londoni repülőjegy és olimpiai selejtezős hely szerezhető.

– Ljubljanában nagyon ügyeltek az erőszakos, fegyelmezett védekezésre, és ezzel elégedett volt Fazekas Nándor kapus. Vasárnap is ez lesz a játékuk alapja?
– Ha nem segítenénk a kapust, illetve nem lenne meg a pontos munkamegosztás közte és a védők között, pokollá tennénk a saját életünket. A mai kézilabdában már jelszó, hogy a védekezés a jó játék és az eredményes támadások alapja. Huszonötöt lőttünk idegenben, ez szerintem nem kevés. Igaz, Iváncsik Gergő egymaga tízszer talált be.

 KÓRHÁZI LÁTOGATÁS UTÁN GÁL MINDENKÉPPEN JÁTSZIK
Gál Gyulával kapcsolatos hír, hogy hét közben az egyik edzésen a labdáról belepattant egy száraz vakszdarabka a szemébe, amitől begyulladt a szeme. Kórházba is kellett mennie, de elmondása szerint már jól van, vasárnap mindenképpen játszik.

A szlovénok tudnak gyorsabban, ötletesebben, gólerősebben támadni?
– Meglepni aligha fognak bennünket, de ők is ismerik a mi stílusunkat és harcmodorunkat. Mégis hatalmas taktikai csatára számítok, amelyben a trükköknek, az ésszerű rögtönzéseknek is fontos szerepük lesz.

Ljubljanában a meccs után együtt átkoztuk a lett Stolarovs, Renars bírópárost. A visszavágót vezető Methe testvérek negyvenhat évesek, vagyis rutinosabbak. Jobban tudják majd követni a küzdelmet?
– Már történelem az első találkozó... Igaz, benne volt minimum a döntetlen, amit nem engedtek a játékvezetők, de ezt tényleg ne bolygassuk! Nagy iramúnak ígérkezik a visszavágó, és az is biztos, hogy a legalább másfél évtizede az elitben bíráskodó német ikrek sokkal tapasztaltabbak.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!

FÉRFI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐK 
EURÓPAI ZÓNA, VISSZAVÁGÓK
Magyarország–Szlovénia 18 óra (Tv: Sport Klub)
Svájc–Dánia 16.45
Görögország–Németország 19
Ukrajna–Szlovákia 17
Litvánia–Norvégia 17.45
Hollandia–Ausztria 14
Már lejátszott visszavágók  
Spanyolország–Portugália  33–25
Továbbjutott: Spanyolország, kettős győzelemmel, 60–51-gyel  
Csehország–Szerbia  25–22
Tj.: Szerbia, 49–48-cal  
Oroszország–Románia  32–37
Tj.: Románia, 65–64-gyel  
Az első mérkőzésen  
Németország–Görögország 25–20
Szlovákia–Ukrajna 25–30
Szerbia–Csehország 27–23
Norvégia–Litvánia 27–19
Ausztria–Hollandia 31–15
Szlovénia–Magyarország 27–25
Portugália–Spanyolország 26–27
Románia–Oroszország 28–32
Dánia–Svájc 32–27
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik