A csehek ellen készülnek a mieink Tatán

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2010.05.22. 19:21
null
Tóth Tímea megkezdte a rehabilitációt (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tatán készül az Európa-bajnoki selejtezőkre Mátéfi Eszter és a szűkített keret, amely papíron 18 tagú, azonban a rehabilitációt megkezdő Tóth Tímea nem tarthatott a csapattal. Szekeres Klára térdét pénteken sikeresen megműtötték, a békéscsabai átlövőre másfél hónapos kihagyás vár.

Azok a fránya, svédek elleni meccsek! Tóth Tímea könyöksérüléséről már beszámoltunk, ám mint utóbb kiderült, Szekeres Klárát is érzékenyen érintette a két találkozó: pénteken meg kellett operálni a térdét. 

A Vác átlövőjét legalább nem kellett műteni, viszont a kezelések közepette nem ajánlatos számára a terhelés, így hiába nevezte őt Mátéfi Eszter a Csehország és Azerbajdzsán ellen készülő, 18 tagú szűkített keretbe, nem tudott a válogatottal tartani.

„Azon felbuzdulva neveztem be Tóth Tímeát a tizennyolcas keretbe, hogy a bajnoki rájátszás bronzcsatáját végigjátszotta, méghozzá igen gólerősen kézilabdázott. A héten azonban megkezdte a rehabilitációt, és hosszas egyeztetés után, a válogatott keret orvosával egyetértésben közösen úgy döntöttünk, nem kockáztatunk, és kihagyja a két meccset – mondta Mátéfi Eszter.

„Rosszul esik, hogy ki kell maradnom a csapatból, de megnyugtat, hogy már továbbjutottunk, ahhoz pedig, hogy a továbbiakban rendelkezésre állhassak, és klubcsapatomban is rendben megkezdhessem a jövő évi felkészülést, mindenképp szükséges a kéthónapos rehabilitáció" – tette hozzá a váci átlövő, aki lézeres kezelésre, fizikoterapeutához és gyógytornára is jár, de azért klubcsapata edzéseire is el-ellátogat – persze szigorúan láberősítő gyakorlatokat végez, a karját nem használhatja.

Ami Szekeres Klárát illeti, nála porckopást állapított meg az MRI-vizsgálat, és kisebb darabkák le is váltak. A Békéscsaba átlövőjét pénteken sikeresen megműtötték, és jó hír, hogy felépülése mindössze másfél hónapot vesz majd igénybe.

Mindössze, mert annak veszélye is fönnállt, hogy porcpótlásra is szükség lesz, ám szerencsére elég volt kitisztítani a térdét.

„A svéd meccs után kezdődött minden: fájt és vizesedett a térdem, és már nagyon zavart, úgyhogy örülök, hogy a műtéttel megoldódik a probléma – mondta a Békéscsaba átlövője. – Sajnálom, hogy ezzel kimaradok a válogatottból, de kézilabdázóként benne van a pakliban a sérülés, amit nekem is el kell fogadnom. Annak viszont örülök, hogy az operáció előtt felvázolt lehetőségek közül a legkedvezőbbet hozta a sors, mert nem mindegy, hogy másfél hónapot kell kihagynom vagy négyet. Így el tudom kezdeni csapatommal a nyári alapozást."

Szekeres Klárát Tatán műtötték meg, szombaton azonban hazatérhetett Békéscsabára, ahol a rehabilitációra készül – no meg az államvizsgájára.

Tóth és Szekeres tehát nem, Görbicz Anita viszont végre ott lesz a válogatottban: a Győr irányítója Mátéfi kapitánnyá választása óta még nem szerepelt legjobbjaink között, s mint a Nemzeti Sportnak elmondta, már nagyon várta a közös munkát.

„Örömteli, hogy Görbicz Anita újra egészséges, mert amióta szövetségi kapitány vagyok, még nem dolgoztunk együtt. Jelenleg így a legerősebb a válogatott, és ahogy korábban hangsúlyoztam, a csehek és az azeriek ellen is győzni szeretnénk – ez ellenfeleinkkel szemben is így fair. A következő hét a csapatépítés újabb lépcsőfoka lesz számunkra, örülök, hogy újra együtt lehet a válogatott" – mondta Mátéfi Eszter.

Újoncot is találni a szűkített keretben: Tilinger Tamara egész évben nyújtott remek teljesítményével hívta fel magára a figyelmet.

„Egész szezonban követem, miként teljesítenek a játékosok, így Tilinger Tamarát is szemmel tartottam. Zácsik Szandra és Szekeres Klára sérülése miatt balátlövőben nem állunk jól, viszont Tilinger Tamara, Temes Bernadett és Bulath Anita is eredményesen variálható a belső posztokon" – tette hozzá a kapitány.

A csapat pénteken találkozott Tatán, ahol főként a taktikai gyakorlásra fekteti a hangsúlyt. Rendkívül feszes programot követően kedd reggel 16 fő utazik a csehek elleni szerdai meccs helyszínére, Plzenbe – a találkozóra viszont már csak 14 játékost lehet nevezni.

AZ ÁLLÁS 
1. Magyarország 4 4 108–  85 8
2. Svédország 4 2 2 109–  85 4
3. Csehország 4 2 2 104–  96 4
4. Azerbajdzsán 4 4   70–125 0
A TOVÁBBI PROGRAM 
5. forduló (május 26.)  
Azerbajdzsán–Svédország 14.00
Csehország–Magyarország 18.00
6. forduló (május 30.)  
Magyarország–Azerbajdzsán 11.40
Svédország–Csehország 17.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik