Olimpiai bajnok norvég kapussal tárgyal a Győr

HAVASRÉTI BÉLA/NSOHAVASRÉTI BÉLA/NSO
Vágólapra másolva!
2010.02.05. 09:53
null
Lunde pályafutása során eddig 147 alkalommal szerepelt a norvég válogatottban, amelynek első számú kapusa (Fotó: Action Images)
Címkék
A Nemzeti Sport információi szerint a norvég válogatott egyszeres olimpiai és háromszoros Európa-bajnok világklasszis kapusa, Katrine Lunde a Győr női kézilabdacsapatával tárgyal. A hálóőr a Viborg játékosa jelenleg, de korábban már nyilatkozott arról, hogy a nyáron mindenképpen elhagyja a dán együttest. A győri klubvezetők nem erősítették meg, de nem is cáfolták a hírt.

Lunde Győrbe a férjével együtt érkezett, aki szintén részt vett a megbeszélésen. A kézilabdázó a nyári klubváltásáról már korábban nyilatkozott, és a jelek szerint a győriekkel komolyabb szintig is eljutott az egyeztetés, ha már a személyes találkozóra is sor került.

Lunde 2002 óta tagja a norvég válogatottnak, amelyben eddig 147 alkalommal szerepelt. Tagja volt a pekingi olimpián aranyérmet nyerő csapatnak is. Az Európa-bajnokságokon három aranyérmet (2004, 2006, 2008) szerzett, a már korábban meglévő ezüst (2002) mellé. A világbajnokságokról egy ezüst (2007) gazdagítja az éremkollekcióját.

GÖRBICZ ANITA SÉRÜLT, JÁTÉKA KÉRDÉSES A LJUBLJANA ELLEN
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata szombaton hazai pályán játszik Bajnokok Ligája-mérkőzést a szlovén Krim Ljubljanával. A hazaiak világklasszis irányítója, Görbicz Anita combizomhúzódást szenvedett a szerdai, Veszprém elleni bajnokin, így a csütörtöki tréninget kihagyta, és várhatóan pénteken sem áll Konkoly Csaba edző rendelkezésére. Arról csak szombaton születik majd döntés, hogy a BL-találkozón tudja-e vállalni a játékot vagy sem.

A norvég kapus idén ünnepli a harmincadik születésnapját, azaz két évvel fiatalabb, mint a győriek jelenlegi világklasszisa, Pálinger Katalin.

Érdekes, hogy Lunde férje, a legutóbb a norvég Brynében futballozó Tom Reidar Haraldsen csütörtökön azt nyilatkozta a Viborg Folkeblad című dán lapnak: szeretne visszatérni Dániába, éppen azért, hogy közelebb legyen a világklasszis kapushoz.

A szerződése lejártával szabadon igazolható középhátvéd elkísérte Katrine Lundét Győrbe, de az újságnak elmondta: nem biztos, hogy folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik