Dzomba: Hallottam, hogy Sterbik a Barcába megy

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.02.26. 00:17
null
Sterbik Árpád Nagy László csapattársa lehet (Fotó: Imago)
Gál Gyula csapata, a CO Zagreb vasárnap a Zagreb Arenában telt ház előtt fogadja a háromszoros BL-győztes, címvédő spanyol Ciudad Realt, a Barcelonával hírbe hozott Sterbik Árpád együttesét. A győzelemmel Gálék nagy lépést tennének csoportjukban a második hely megszerzéséért.

A Zágrábra a legfontosabb mérkőzés mégis a jövő héten, az utolsó BL-csoportfordulóban vár, amikor szintén otthon fogadja a német Hamburgot. A csoportot a Ciudad Real biztosan megnyeri (a hamburgiakat legyőzte mindkét meccsen), a második hely sorsa pedig a Hamburg és a CO Zagreb párharcában dől el.

A zágrábi Mirza Dzomba (2001-től 2004-ig a Veszprémben játszott), aki a Ciudad Real színeiben BL-t nyert, állítja, hogy csapata öt-hat éve egyértelműen a világ legjobbja.

„A világ legjobb játékosaiból összeállított együtteséről van szó, amely ha kell, változtatja játékát, de a rendszert nem. Továbbra is tartom a kapcsolatot volt csapattársaimmal, főként Metliciccsel és Sterbikkel" – mondta a zágrábi Vecernji listnek Dzomba, aki válaszolt arra a kérdésre is, hogy Sterbik az új évadban valóban a Barcelonát erősíti-e, méghozzá tetemes összegért.

„Hallottam a hírt, hogy Sterbik a Barcába megy, de erről nem beszéltem vele" – tette hozzá Dzomba, aki Sterbik legjobb barátja.

Dzomba szerint a Barcelona elleni spanyol bajnoki győzelemmel a Ciudad biztosította újabb hazai elsőségét, és most még nagyobb önbizalommal érkezik Zágrábba. Ha kikapna, akkor is megnyeri a csoportot, tehát felszabadultan játszhat.

„Remélem, hogy Talant Dusebajev edző néhány játékosát pihenteti ellenünk, vagy legalábbis nem hajtja majd őket annyira, mint általában – folytatta Dzomba. – Viszont ez semmit sem jelent, mert tizenöt egyforma klasszisa van, a cserék is remek játékosok. Nagyon tisztelem őket, ha mégis valakit ki kell emelnem közülük, az Luc Abalo, szerintem ugyanis ő a legveszélyesebb. Amikor bal keze lövésre lendül, még senki sem tudja, hol köt ki a labda".

A CO Zagreb hatszor játszott BL-döntőben, de csak két BL-címe van, míg a Ciudad Real négy fináléjából hármat sikerrel vívott meg. Kallman, Dinart, Entrerrios, Metlicic, Hombrados és Sterbik mindhárom BL-győzelem részese volt.

A spanyol bajnok ebben az évadban az első meccsen 32–27-re győzött Balicék ellen. A CO Zagreb játékosai a napokban megkapták elmaradt fizetésüket, így várhatóan nagy elánnal küzdenek, hogy  visszavágjanak.

STERBIK ÉS METLICIC SOK JEGYET RENDELT

A horvát válogatott korábbi csapatkapitánya, Petar Metlicic nagyon nehezen élte meg, hogy a januári ausztriai Eb-n nem számított rá a válogatottban Lino Cervar kapitány. Ezért a Ciudad átlövője vasárnap Zágrábban vélhetően kettőzött lelkesedéssel küzd, hogy bizonyítson. A hírek szerint ő és Sterbik Árpád 30-30 belépőt rendelt a szervezőktől a BL-csatára, így mindkettőjüknek számos szurkolója lesz a híres, 16 ezer szurkolót befogadó Zagreb Arenában. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik