A mieink ellen készülő Domagoj Duvnjak nehezen koncentrál a játékra

Vágólapra másolva!
2009.06.09. 10:29
A magyarok elleni, vasárnapi Eb-selejtezőre készül a vb-ezüstérmes horvát férfiválogatott, amelynek egyik irányítója, a világklasszis Ivano Balic utódjának tartott Domagoj Duvnjak nehéz helyzetbe került átigazolási hercehurcája miatt.
Duvnjak (labdával) jövője még kérdéses
Fotó: Action Images
Duvnjak (labdával) jövője még kérdéses
Duvnjak (labdával) jövője még kérdéses
Fotó: Action Images
Duvnjak (labdával) jövője még kérdéses

A horvát lapok az utóbbi napokban sokat foglalkoztak a magyarok elleni Eb-selejtezőre készülő férfiválogatottal, valamint a keretbe sok kulcsjátékost adó CO Zagrebbel. A horvát bajnokról a legfontosabb hír, hogy – a hírek szerint – a következő idénytől nem számít tovább Domagoj Duvnjakra, a 21 éves, szupertehetséges irányítóra.

A játékos, akinek még két évig él a szerződése Zágrábban, aláírt a Hamburghoz, ugyanakkor eddigi klubja nyilvánosságra hozta, hogy a szintén német THW Kiel visszautasíthatatlan ajánlatot tett érte.

Ezt úgymond „elrontotta” Duvnjak azzal, hogy 2011-től elkötelezte magát a Hamburghoz, amely két év múlva ingyen megkapja őt, de arra is hajlandó lenne, hogy már most kivásárolja – ez csak pénz és megállapodás kérdése.

A Duvnjak-ügy Lino Cervar kapitány válogatottját is érinti, amely a héten a mieink elleni vasárnapi meccsre (Zadar, 20 óra, tv: Sport1) készül. Ugyanis a sok mendemonda, tárgyalás, alkudozás kihathat az irányító teljesítményére.

A zágrábi klub illetékeseit ez sem zavarja, mert igyekeznek a lehető legjobban kijönni a Duvnjak-ügyből. Bevallották, hogy a THW Kiel visszautasíthatatlan ajánlatot tett a CO Zagreb asztalára, és azt a horvát klub el is fogadta. Majd egy-két órával később a játékos azt jelentette be, hogy megállapodott a hamburgiakkal...

A zágrábi vezetők közölték, hogy szinte biztosan megegyeznek a korábban eladni kívánt Ivano Baliccsal (csökkentik a gázsiját, s így is marad), ezért nincs égető szükségük Duvnjakra, aki hamburgi előszerződésével nagyon rossz üzletet kötött, és a maga kára mellett a klubot is megkárosította.

„Megállapodtunk a Kiellel arról, hogy a nyáron eladjuk Duvnjakot, s ez lett volna klubunk történetének legnagyobb, legdrágább átigazolása – mondta Zoran Gobac, a CO Zagreb főmenedzsere a Vecernji listnek. – Annyit kerestünk volna, hogy az új évadban gond nélkül működhetnénk."

Duvnjakon feltétlenül pénzt akarnak keresni a zágrábiak, mert két év múlva ingyen megy el a csapattól, ezért mindenáron megpróbálják eladni a nyáron.

„Mi is azon dolgozunk, hogy Duvnjak már a nyáron hozzánk kerüljön. Nagyon közel állunk a megállapodáshoz, s remélem, a nyáron leigazoljuk“ – mondta a zágrábi lapnak Christian Fitzek, a hamburgiak sportigazgatója.

Gobac hozzáfűzte, hogy a CO Zagreb ebben partner lesz, de konkrét összeget ő sem mondott.

A klasszis ára

A Zágrábban kiszivárgott hírek szerint a Kiel 800 ezer eurót adott volna Duvjnakért, aki ezzel a világ legdrágább játékosainak egyike lett volna.

Hasonló összeget Ivano Balicért kért a spanyol Pamplona, amikor visszatért Zágrábba, valamint a Kiel kért – állítólag – 1 millió eurót Nikola Karabaticért, aki a francia Montpellier-be tart. A Kielből szintén Montpellier-be igyekvő szlovén Vid Kavticnik kivásárlási ára is borsos, közelít 600 ezer euróhoz.

Már csak az a kérdés, hogy a Hamburg áldozna-e ennyi pénzt Duvnjak kivásárlására, vagy elnézi, hogy a következő két évre Zágrábban a második csapatba vagy tartósan a kispadra kerül az irányító.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik