A CO Zagreb felfüggesztheti Domagoj Duvnjak játékjogát

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.06.05. 13:56
A CO Zagreb és a horvát férfi kézilabda-válogatott irányítója, Domagoj Duvnjak – több internetes újság és horvát lap, valamint a csütörtök esti hiradó információja szerint – három évre elkötelezte magát a HSV Hamburgnak, de az átigazolásra csak 2011-ben kerül sor, addig ugyanis érvényes szerződése van a CO Zagrebbel.
A horvát válogatott Duvnjak (középen) játékjogát felfüggesztheti a CO Zagreb
Fotó: Action Image (archív)
A horvát válogatott Duvnjak (középen) játékjogát felfüggesztheti a CO Zagreb
A horvát válogatott Duvnjak (középen) játékjogát felfüggesztheti a CO Zagreb
Fotó: Action Image (archív)
A horvát válogatott Duvnjak (középen) játékjogát felfüggesztheti a CO Zagreb

Az információt a játékos menedzsere, Tomislav Grahovac megerősítette a zágrábi Vecernji listnek.

„A sajtóhírekkel ellentétben csak két konkrét ajánlatot kaptunk, a Hamburgét és a CO Zagrebét. Sem a THW Kiel, sem a Ciudad Real vagy a Barcelona nem küldte át az ajánlatát“ – mondta Grahovac.

Duvnjak 2011-ben a francia Guillaume Gille helyébe lép a HSV-nél, de a zágrábiak szerint közel sem biztos, hogy ez valóban így fog történni. Ugyanis a sportoló és menedzsere „kijátszották“ a klubot, vagyis Duvnjak nem hosszabbította meg a szerződését a CO Zagrebbel, hanem két év múlva szabad játékosként távozik.

A CO Zagreb vezetősége viszont csütörtökön – a hírt megelőzően – azt közölte, hogy az új idényben is az idei csapattal fog szerepelni, azaz Balic, Duvnjak és Lazarov is marad. Természetesen Duvnjakot eladták volna az idén vagy legkésőbb jövőre, viszont a mostani állás szerint egy eurót sem kapnak majd érte. Ezért érthető a klub csalódottsága.

Főként azért, mert a hírek szerint közel állnak ahhoz, hogy Balic és Lazarov elfogadja az új feltételeket.

Zoran Gobac főmenedzser nem akart nyilatkozni a hírről, a klub igazgatója, Bartol Kaleb viszont a Vecernji listnek elmondta: „Nem vagyok biztos abban, hogy Duvnjak átigazolása már kész tény. Mert ha már aláírta az előszerződést a hamburgiakkal, akkor feljelentjük az EHF-nél a HSV-t és a játékosunkat is, mivel még két évig érvényes szerződése van. Tehát nem volt joga ezt közhírré tenni, mert ezt csak a szerződés lejártát követően teheti meg. Természetesen titokban megállapodhatott volna, de a nyilvánosságra hozatallal ártott a klubunknak. Most leülünk tárgyalni arról, hogy esetleg felfüggesztjük-e. Ezek után ki fogja nekünk garantálni, hogy a következő két évben teljes erőbedobással küzd majd a csapatunkért, és nem fogja vissza magát azért, hogy egészségesen, sérülés nélkül szerződjön a HSV-hez? A CO Zagreb emiatt veszíthet a presztízséből.”

A horvát média már hosszabb ideje figyelmezteti a zágrábiak, hogy Balic és Duvnjak ügye kihat a válogatotton belüli légkörre és a két irányító játékára. Pedig a jövő héten sorsdöntő (legalábbis Lino Cervar kapitány számára az) Eb-selejtezőre kerül sor Magyarország ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik