Két magyar válogatott játékossal erősödhet meg a Debrecen kerete

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.05.21. 10:45
A Krim Ljubljanától hazatérő Mörtel Renáta és az elmúlt évben a román Valceát erősítő Borbás Rita a női kézilabda NB I-ben szereplő Debrecen csapatában folytathatja pályafutását.
Borbás Rita (sárgában) egy év után térhet haza
Fotó: Mirkó István
Borbás Rita (sárgában) egy év után térhet haza
Borbás Rita (sárgában) egy év után térhet haza
Fotó: Mirkó István
Borbás Rita (sárgában) egy év után térhet haza

A női bajnoki rájátszásban az ezüstéremért harcoló debreceni együttesről a közelmúltban főleg a klubot elhagyók miatt (Tetjana Sinkarenko, Pastrovics Melinda, Szrnka Hortenzia, Dagmar Stuparicová, Lucia Uhraková) esett sok szó.

Az egyesület új többségi tulajdonosa, a csapat erősítésére törekvő Gellén András azonban nyilvánosságra hozta, hogy szívesen látná együttesében a szlovén Krim Ljubljanából hazatérő Mörtel Renáta átlövőt, valamint a román Valceából megszerezhető Borbás Rita beállóst.

Mindkét rutinos válogatott játékossal aláírás előtt áll a debreceni szerződés.

A két kézilabdás egyébként nemcsak a válogatottból ismeri egymást, mivel mielőtt 2008-ban légiósnak álltak volna, mindketten a Dunaferrben játszottak.




A következő évadban az első osztályú férfi- és a női bajnokságban is 12-12 csapat szerepel. A nőknél a lebonyolítás nem változik: a 22 fordulós alapszakaszt körmérkőzéses rájátszás követi (1–4., 5–8., 9–12. helyért), amelybe bónuszpontokat (4, 3, 2, 1) visznek a csapatok.

A férfiaknál 14 helyett 12 csapat szerepel, s az alapszakaszt elődöntő (1–4., 2–3.) követi, a továbbjutáshoz két meccset kell nyerni. A fináléban három győzelem kell az aranyéremhez. A nők szeptember 2-tól május 15-ig, míg a férfiak augusztus 30-tól június 3-ig küzdenek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik