Herbert Gábor ígéri, foggal-körömmel fognak küzdeni edzőjükért

Vágólapra másolva!
2009.03.31. 11:49
A Pick-Szeged számára különös jelentőségű lesz a Nordhorn elleni hétvégi KEK-negyeddöntő-visszavágó, mivel nemcsak a továbbjutás a tét, hanem Vladan Matics edző jövője is. A csapat vezetői minden tőlük telhetőt megtesznek a siker érdekében: a klub honlapján bejelentették, hogy a szurkolók ingyen tekinthetik meg a szombati mérkőzést.
Herbert Gábor góljaira is szüksége lesz szombaton a Szegednek
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Herbert Gábor góljaira is szüksége lesz szombaton a Szegednek
Herbert Gábor góljaira is szüksége lesz szombaton a Szegednek
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Herbert Gábor góljaira is szüksége lesz szombaton a Szegednek

A szombaton 17.30 órakor kezdődő Nordhorn elleni KEK-visszavágót ingyen nézhetik meg a drukkerek – jelentette be a Pick-Szeged hivatalos honlapja.

„Mivel többen már megváltották a belépőjüket, akik már rendelkeznek vele, azoknak a klub visszafizeti a jegy árát. Szerdán 8-tól 14 óráig a Tisza Volán-sportirodán, míg csütörtökön és pénteken ezen felül még délután 15-től 18 óráig a sportcsarnokban is visszaváltják a jegyeket, és átadják cserébe az ingyenes belépőket” – áll a klub hivatalos közleményében.

A (kombinált, illetve sima bajnoki és kupameccsre szóló) bérletesek a saját helyükre tudnak leülni, ők a bérletükkel léphetnek be a KEK-visszavágóra. Csütörtökön és pénteken 15-től 18 óráig a sportcsarnok pénztárában osztják az ingyenes jegyeket, szombaton pedig 15.30-kor nyitják ki a sportcsarnok kapuit.

A csapat nagyon nehéz helyzetben van a 34–25-ös nordhorni vereség után, így érthető a vezetők döntése.

Vladan Matics, az együttes szerb edzője a németországi kudarc után bejelentette a lemondását, de azt csak a visszavágó után tárgyalja meg az elnökség, így a szakember jövője is a szombati mérkőzéstől függ.

„Rossz emlékű túrán vagyunk túl, csupa negatívummal” – mondta a Nemzeti Sportnak Herbert Gábor csapatkapitány-helyettes (a kapitány, Vadkerti Attila sérült, s nem volt ott Nordhornban).

„Taktikai elképzeléseinkből semmi sem valósult meg, támadásban elszórtuk a labdát, rengeteg gólt kaptunk indításból, mi pedig nem tudtunk indulni. A meccs után a vezetők összehívták a csapatot, és közölték, ez így nem megy tovább.”

„Megkérdezték, szerintünk min kell változtatni, s ők miként segíthetnek. Elmondtuk, nem egyedül Matics a vétkes, nemcsak ő a felelős, hanem mi is valamennyien. Szeretnénk továbbra is vele dolgozni, s kértünk egy hét türelmet. Ha továbbjutunk a Nordhorn ellen, változik a helyzet. Nehéz lesz, de az edzőnk megtartásáért és a Pick tekintélyének megőrzéséért foggal-körömmel fogunk küzdeni” – nyilatkozta Herbert.

A Szegedre a szombati meccs előtt még egy bajnoki mérkőzés is vár, szerdán 17 órától idegenben a PLER ellen.

KEK

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Nordhorn (német)–PICK-SZEGED 34–25
Kadetten (svájci)–Bosna Sarajevo (bosnyák) 27–22
Valladolid (spanyol)–Constanta (román) 38–23
Amicitia Zürich (svájci)–Metalurg Szkopje (macedón) 31–29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik