Damir Bicanic szerint a Veszprém üres kézzel távozik Leónból

Vágólapra másolva!
2009.02.26. 11:22
Már csak két forduló van hátra a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének csoportküzdelmeiből, amelyben az Ademar León három ponttal áll az MKB Veszprém csoportjában (a magyar csapat vezeti a kvartettet), és valószínűleg már csak akkor van esélye a továbbjutást érő második helyre, ha mindkét hátralévő mérkőzését megnyeri. Damir Bicanic, a spanyol gárda horvát játékosa szerint erre képes csapata, amely otthonában a veszprémieket is legyőzi.
Bicanic biztos benne, hogy odahaza legyőzik Gál Gyuláékat
Fotó: Reuters
Bicanic biztos benne, hogy odahaza legyőzik Gál Gyuláékat
Bicanic biztos benne, hogy odahaza legyőzik Gál Gyuláékat
Fotó: Reuters
Bicanic biztos benne, hogy odahaza legyőzik Gál Gyuláékat

Kilenc góljával Bicanic a León legeredményesebb játékosa volt Flensburgban, csapata azonban 31–26-ra kikapott. Veszprémi veresége után így nehéz helyzetbe került a spanyol gárda, amelynek mindenképpen győznie kell utolsó két mérkőzésén. Helyzetüket megkönnyíti, hogy hazai környezetben játszhatják ezeket a találkozókat.

„A mi csoportunk a legkiegyenlítettebb. Tisztelem a Montpellier-t, erős és tapasztalt csapat, de nem hiszem, hogy sok esélyük lenne Flensburgban – latolgatta az esélyeket Bicanic az EHF honlapján. – A veszprémieknek van a legnagyobb sanszuk a negyeddöntőbe jutni. Több mint valószínű, hogy az utolsó fordulóban megverik a Montpellier-t, így szerintem a León–Flensburg összecsapás dönt majd a csoport második helyéről.”

A német csapat előtt azonban még a Veszprém vár a spanyol bajnokság ötödik helyén álló alakulatra. A horvát átlövő magabiztosan nyilatkozott ezt illetően:

„Nehéz meccsre számítok. A Veszprém nagyszerű csapat, de Leónból üres kézzel távozik. Ha hazai pályán játszunk, nincs ellenfél, amely le tudna győzni minket” – tekintett előre a február 28-án esedékes mérkőzésre Bicanic.

A 23 éves játékos szót ejtett korábbi klubja, a Croatia Zagreb helyzetéről is, amelynek továbbjutása ugyancsak kétséges, hazai pályán meg kellene vernie a Celjét, idegenben pedig a Chambéryt.

„Szerintem képesek rá. A Ciudad Real és a Kiel után a Zagreb a legerősebb csapat, csak sajnos ezt a BL-ben eddig még nem mutatta meg. Az utolsó esélyük a Chambéry elleni meccs lesz. Tiszta szívemből szorítok majd nekik.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik