Brand, a német kapitány nem ígér győzelmet Magyarország ellen

Vágólapra másolva!
2009.01.28. 17:25
A horvátországi férfi kézilabda vb-n a dánoktól elszenvedett kétgólos és a világbajnoki cím megőrzésével kapcsolatos reményeket végképp eloszlató vereség után a németek egyelőre még sebeiket nyalogatják, s a kudarcért mindenekelőtt a bírókat hibáztatják. Heiner Brand, a németek szövetségi kapitánya elmondta, győzelmet nem ígérhet a magyarok ellen, de ugyanúgy készülnek a találkozóra, mint minden más mérkőzésre.
Brand igyekszik jó kapcsolatot ápolni a játékvezetőkkel, ...
Fotó: Reuters
Brand igyekszik jó kapcsolatot ápolni a játékvezetőkkel, ...
Brand igyekszik jó kapcsolatot ápolni a játékvezetőkkel, ...
Fotó: Reuters
Brand igyekszik jó kapcsolatot ápolni a játékvezetőkkel, ...

Heiner Brand, a német válogatott szövetségi kapitánya csapata dánok elleni veresége után ismét a játékvezetőket okolta a vereségért, bár elismerte, nagyon hullámzó teljesítményt nyújtanak tanítványai.

A tréner – aki a hetvenes évek közepén játékosként tagja volt az első világbajnoki címet szerzett csapatnak – ezúttal kevésbé indulatosan nyilatkozott, mint a norvégok elleni, vasárnapi vereség után. Akkor egy csapásra híressé – vagy még inkább hírhedtté – vált azzal, hogy felháborodásában csaknem leütötte az egyik szlovén bírót.

BRAND KIROHANÁSA A NORVÉGOK ELLEN



„Sok pontatlanság van még a játékunkban, de ez várható is volt, hiszen most nem annyira rutinos a csapatunk. Sok sérülés sújtott minket, ráadásul több bírói ítéletet is vitathatunk, mindemellett csalódottak vagyunk, hogy nem jutottunk a négy közé” – fogalmazott a szakember a dániai vereség után.

Ami a sérülteket illeti, valóban nincs könnyű helyzetben a német szakember, hiszen a norvégok ellen megsérült irányító, Michael Kraus és a combját fájlaló Pascal Hens sem játszhat majd a Magyarország elleni csütörtöki helyosztón, mely az ötödik hely sorsáról dönt.

Brand a magyarok elleni mérkőzésről is nyilatkozott a német sajtóban.

„Úgy készülünk erre a találkozóra, mint minden más mérkőzésre, ezzel tartozunk a szurkolóknak. Azt viszont már most mondom, hogy győzelmet nem ígérhetek” – mondta a német válogatottal 2007-ben világbajnokságot nyerő szakember.

A vb további programja

Csütörtök (Zágráb):
  • A 11. helyért: Koreai Köztársaság–Macedónia 12.30 ó
  • Az 5. helyért: MAGYARORSZÁG–Németország 15
  • a 7. helyért: Svédország–Szerbia 17.30
  • a 9. helyért: Norvégia–Szlovákia 20.15
Péntek:
  • Elődöntő: Dánia–Franciaország 17.30 ó, Split
  • Horvátország–Lengyelország 20.30 ó, Zágráb
Vasárnap (Zágráb)
  • A 3. helyért 15 ó
  • Döntő 17.30 ó


...ám a világbajnokságon nem elégedett a teljesítményükkel
...ám a világbajnokságon nem elégedett a teljesítményükkel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik