Szerbekkel a horvátok ellen – Puljezevics győzelemre számít

Vágólapra másolva!
2008.11.02. 10:19
Pikáns a szituáció: a jugoszláv válogatott korábbi kapusa, Puljezevics Nenad ma Magyarországot képviselve Horvátország ellen védhet – ráadásul a Szeged kézilabdázójaként Veszprémben. Hajdu János válogatottja a 2004-es olimpiai bajnokot fogadja 13.30 órától Európa-bajnoki selejtezőn.
Puljezevics (1) győzni szeretne a horvátok ellen
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Puljezevics (1) győzni szeretne a horvátok ellen
Puljezevics (1) győzni szeretne a horvátok ellen
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Puljezevics (1) győzni szeretne a horvátok ellen

EB-SELEJTEZŐ, FÉRFIAK, 4. CSOPORT

AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Görögország–Magyarország 21–27
Horvátország–Finnország 39–20
Szlovákia szabadnapos volt
A csoportból az 1 és 2. helyezett csapat jut ki a 2010-es ausztriai Európa-bajnokságra.
„Szia, Puki vagyok” – szól bele a telefonba, majd a folytatásban olyan szépen beszél magyarul, hogy azt néhány, magát celebnek képzelő honfitársunk is megirigyelheti.

A Crvena zvezdával két, a Partizannal egy, a Lovcsennel újfent két s a Pick-Szegeddel egy bajnoki aranyérmet nyerő, Jugoszlávia nemzeti együttesével a 2001-es vb-n harmadik helyig jutó Puljezevics Nenad válogathatna ugyan a sikerek között, de nem teszi.

„Minden győzelem más, ugyanakkor számomra mind egyenértékű” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a magyar válogatott kapusa, aki a Horvátország elleni Eb-selejtezőn is csak a győzelemmel lenne elégedett.

A 35 éves játékos ezúttal is kisebb sérüléssel készül a mérkőzésre, de az ő esetében az volna a „furcsa”, ha teljesen egészséges lenne, hiszen talán már az idejét sem tudja, mikor védett utoljára minden fájdalom nélkül.

„A bokám ugyan fájdogál, de ezt még kibírom. Egy a lényeg, a hozzáállásom legyen százszázalékos! Semmi más nem érdekel! Az sem, hogy ezúttal a horvátok a riválisaink, s az sem, hogy szegediként most Veszprémben kell helytállnom. Bárhol kézilabdáztam, a mentalitásommal tudtam elfogadtatni magam, merthogy nekem csak egyvalami számít, a győzelem!” – fogalmazott a vasárnapi meccs előtt Puljezevics.

Nos, a horvátok ellen különösen sokat jelenthetne Hajdu János válogatottja számára egy győzelem, hiszen az Eb-selejtező 1. fordulójában idegenben felülmúltuk Görögországot, így egy újabb siker után négy pontunkkal vezetnénk a csoportot.

Jó hír, hogy a magyar együttesben a sérüléssel bajlódó, amúgy Puljezevicshez hasonlóan szerb származású Eklemovics Nikola vállalni tudja a játékot, míg a horvátok világsztárja, Ivano Balic továbbra is sérült, így rá nem számíthat Lino Cervar szövetségi kapitány.

A találkozó 13.30 órakor kezdődik Veszprémben.

EB-SELEJTEZŐ, FÉRFIAK, 4. CSOPORT

A MAGYAR CSAPAT PROGRAMJA
Október 29. (Komotini): Görögország–Magyarország 21–27
November 2. (Veszprém): Magyarország–Horvátország
November 27. (Vantaa): Finnország–Magyarország
November 30. (Nyíregyháza): Magyarország–Finnország
Június 10/11.: Magyarország–Szlovákia
Június 13/14.: Horvátország–Magyarország
Június 17/18.: Magyarország–Görögország
Június 20/21.: Szlovákia–Magyarország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik