Elvehetik Macedóniától a női Európa-bajnokság rendezését

Vágólapra másolva!
2008.10.02. 20:59
Úgy látszik, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) megunta a macedóniai decemberi női Eb rendezésével kapcsolatos problémákat. A Makedonszki Szport című lap értesülése szerint az EHF a héten levélben egyértelműen értesítette a macedón szövetséget, hogy elveszi Macedóniától a kontinensviadalt, és másra bízza a szervezést „bármennyire is rövid a határidő”, ha a legrövidebb időn belül nem pótolják a hiányosságokat.
A szép külső belső hiányosságokat takar
A szép külső belső hiányosságokat takar
A szép külső belső hiányosságokat takar
A szép külső belső hiányosságokat takar

Az európai szövetség bécsi központjának elöljárói írásban közölték Szkopjével, hogy mielőbb találkozni akarnak Macedónia miniszterelnökével, aki korábban kezességet vállalt az eseményért. Az EHF most azt várja, hogy a macedón állam adjon konkrét garanciát arra, hogy az ország kézilabda-szövetsége képes lesz megrendezni az Eb-t. A találkozóra három napot (október 7., 8. és 13.) javasoltak Bécsből, s ugyanakkor közölték, kapcsolatba lépnek más szövetségekkel is annak érdekében, hogy esetleg új házigazdát találjanak, ha Macedónia nem lenne képes megfelelően megrendezni a versenyt.

A másik gondot az jelenti, hogy egy hónapja megszakadt a kommunikáció a macedón tv és az EHF között. Nem hivatalos információ szerint, Bécsben arra számítanak, hogy több mint egymilliárd ember nézi meg az Eb-t, ezért fontos lenne tudni, hogy a Macedón Televízió képes-e a mérkőzések professzionális közvetítésére.

A macedón szövetségben nagyon komolyan vették a figyelmeztetést, és azonnal értesítették a kormányt, hogy az EHF vezetői találkozót kérnek Nikola Gruveszki miniszterelnöktől.

Marjan Nacsevszki, a szövetség főtitkára, az egykori játékvezető elmondta, találkozott a tv új főigazgatójával, aki sajnálatát fejezte ki az eddigi mulasztásokért és megígérte, hogy a jövőben nem lesz semmi gond.

„Továbbítottuk az EHF levelét a miniszterelnökhöz és a sportminisztériumhoz, most várjuk a válaszokat” – mondta Marjan Nacsevszki. A sportlap hozzáfűzte, most már a politika kezében van a döntés, hogy garantálja-e az Eb zökkenőmentes lebonyolítását.
HEKA LÁSZLÓ
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik