A Veszprém remek játékkal győzte le az EHF-kupa-győztest

Vágólapra másolva!
2008.09.20. 18:30
A Veszprém 39–30-ra megverte a német Nordhorn csapatát a Bajnokok Tornája (másképp: európai Szuperkupa) elődöntőjének első mérkőzésén, s ezzel elfoglalta helyét a vasárnapi fináléban. A tornának helyet adó új veszprémi csarnokban a KEK-győztes magyar gárdával csak az első húsz percben tudta tartani a lépést az EHF-kupa 2008-as győztese. A másik ágon a BL-döntő két résztvevője, a bajnok spanyol Ciudad Real és a német THW Kiel csap össze.
Vujint és a Veszprémet nem lehetett megállítani
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Vujint és a Veszprémet nem lehetett megállítani
Vujint és a Veszprémet nem lehetett megállítani
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Vujint és a Veszprémet nem lehetett megállítani
Csaknem telt ház várta az új, 6000 fő befogadására képes veszprémi csarnokban a 2008-as KEK-győztes Veszprém és az EHF-kupában diadalmaskodó német Nordhorn küzdelmét.

A remek hangulat nem fogta meg a vendégeket – még szép, hiszen a Bundesligában, melyben jelenleg a negyedik helyen állnak, hétről hétre ilyen körülmények között lépnek pályára –, és a huszadik percig teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a magyaroknak.

Az első félidő utolsó tíz percében azonban nagyon elkapta a fonalat Mocsai Lajos legénysége, és a szünetig hatgólos előnyre tett szert (20–14).

A második játékrészben sem hagyott alább a hazaiak lendülete, így tovább nőtt a különbség a két együttes között. 13 gólos előnynél már azt is megengedhette magának Mocsai Lajos, hogy a cserejátékosainak is több lehetőséget adjon. Ezt és a veszprémi játékosok figyelmének némi lankadását kihasználva faragott pár gólt a hátrányán a Nordhorn, de ezzel csak azt tudta elérni, hogy ne szenvedjen nagyon csúnya vereséget.

A másik ágon tulajdonképpen az idei BL-döntő ismétlődik meg, hiszen a spanyol Ciudad Real a német THW Kiellel játszik a döntőbe jutásért.

BAJNOKOK TORNÁJA

FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ
VESZPRÉM–NORDHORN 39–30 (20–14)
Veszprém, 5500 néző. V: Peter Brunovsky, Vladimir Canda (szlovákok)
VESZPRÉM: Perics - Iváncsik T. 4 (1), Vujin 7 (1), Eklemovics, Gál 4, Ilyés 4, Korazsija 6. Cserék: Pesics (kapus), Zsarko 2, Cozma 3, Pérez 5, Sesum 4, Lapcsevics, Lusnyikov. Edző: Mocsai Lajos
NORDHORN: P. Gentzel – N. Verjans 6, H. Glandorf 3, P. Kukucka 6 (3), B. Myrhol 7, E. Mamelund 1, G. Sprem 2. Cserék: M. Machulla, P. Mickal, S. Weinhold 1, P. Przybecki, J. Hansen 2, Szűcs Cs. 2. Edző: Ola Lindgren.
Kiállítások: 16, ill. 10 perc
Büntetők: 3/2, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG

Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője: – Nagy bravúrnak tartom, hogy a Bundesliga egyik élcsapata ellen majdnem negyven gólt lőttünk. Kihasználtuk az ellenfél védekezésének gyenge pontjait, mert támadásban alig hibáztunk. A sok gól miatt a védelmünkön nem volt nagy nyomás, csak a találkozó első harmadában. Várjuk a vasárnapi döntőt – bárki lesz az ellenfél, hatalmas csata várható.

TOVÁBBI PROGRAM

Szombat
Ciudad Real–THW Kiel 18 óra

Vasárnap
A 3. helyért: Nordhorn–Ciudad Real/THW Kiel 13 óra
Döntő: MKB Veszprém–Ciudad Real/THW Kiel 15 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik