Hétméteresek után a Veszprém elvesztette a Croatia elleni meccset

Vágólapra másolva!
2008.09.07. 14:49
A Croatia Zagreb hetesdobások után legyőzte az MKB Veszprémet a balatonfüredi II. Balatoni Kézilabda-fesztivál döntőjének keretében. A veszprémiek a meccs nagy részében vezettek, ám végül 27–27 lett a mérkőzés vége. A hétméteresek során csak a kilencedik pár döntött – a vendégek javára.
Eklemovics Nikoláék szinte végig vezettek, végül alulmaradtak
Fotó: Mirkó István (archív)
Eklemovics Nikoláék szinte végig vezettek, végül alulmaradtak
Eklemovics Nikoláék szinte végig vezettek, végül alulmaradtak
Fotó: Mirkó István (archív)
Eklemovics Nikoláék szinte végig vezettek, végül alulmaradtak

Míg a Pick-Szeged szombaton már bajnoki mérkőzést játszott, és nyert 10 góllal a Mezőkövesd otthonában, legnagyobb ellenlábasa, a bajnok MKB Veszprém Balatonfüreden nemzetközi torna keretében még csak készül a szezonra.

A múlt hétvégén a németországi Schlecker-kupán csak az utolsó, hatodik helyet szerezte meg az erős mezőnyben, ezúttal azonban hazai körülmények között döntőbe jutott, és a Croatia Zagreb ellen küzdhetett az elsőségért.

A Veszprém a kezdetektől fogva gyors támadásokkal igyekezett operálni, ami Iváncsik Tamás hatékony játékának köszönhetően eredményre is vezetett: a villámléptű jobbszélső kétszer is túljárt a horvátok eszén, így máris a magyar csapatnál volt az előny (5–3).

Mocsai Lajos csapata igyekezett az előnyt tartani, a jobbszárny továbbra is jól tette a dolgát. Marko Vujin harmadik gólja után maradt a kétgólos fór (9–7), ám a félidő végére felzárkózott a horvát elitcsapat.

Ivano Balic emberhátrányban egyenlített a félidő utolsó másodpercében, miután a vendégek lehozták a kapust is (11–11).

A második félidő elején ismét Pérez Carlosék szereztek előnyt, és a kétgólos MKB-vezetés állandósult az 50. percig, azonban az egykoron Veszprémben játszó macedón klasszis, Kiril Lazarov hetesével kiegyenlítettek (24–24)a horvátok, izgalmassá téve a végjátékot.

A magyar csapat hátrányba került, azonban Balic szabálytalankodott, majd nem adta vissza a labdát, és a szerb játékvezetők kiállították. A veszprémiek egyik új játékosa, a szlovén David Korazija egyenlített a balszélről (27–27).

Az ellentámadásból a Croatia megszerezhette volna a győzelmet, ám Dejan Perics hárított: jöhettek a mindent eldöntő hétméteresek. Az első tizenkét játékos nem hibázott, azonban Iváncsik Gergő elrontotta második kísérletét, ugyanígy tett viszont Mirza Dzomba is.

A kilencedik(!) párban Marian Cosma fölé pattintott, Domagoj Duvnjak viszont nem hibázott, így a zágrábiaké lett a kupa.

A Veszprém a Bajnokok Ligájára való felkészülést szeptember 20-ától folytatja, akkor a kétnapos Bajnokok Tornáján a német bajnok THW Kiel, a spanyol bajnok és BL-győztes Ciudad Real és a német Nordhorn lesz az ellenfél a Veszprém Arénában.

FÉRFI KÉZILABDA

BALATONFÜREDI NEMZETKÖZI TORNA, DÖNTŐ
MKB Veszprém–Croatia Zagreb (horvát) 27–27 (11–11), hétméteresekkel: 7–8
A tornát a Croatia Zagreb nyerte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik