Szegedi gondok! Laluska: tüdőgyulladás, Nenadics: lábadozás

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.08.12. 20:50
A Pick-Szeged megkezdte felkészülési tornáit, de egyelőre hiányzik a csapatból Laluska Balázs és Petar Nenadics. Előbbi tudőgyulladást kapott, utóbbi pedig térdműtétje után lábadozik –leghamarabb az év végén játszhat.
Laluska: tüdőgyulladás
NS-archív
Laluska: tüdőgyulladás
Laluska: tüdőgyulladás
NS-archív
Laluska: tüdőgyulladás

Az új évadra, s benne a férfi BL-küzdelmekre készülő Pick-Szeged hétfőn gálameccset játszott Várpalotán (itt Kiss Szilárd, a volt női szövetségi kapitány új együttese volt a vetélytársa), kedden pedig tovább utazott Érsekújvárra.

Nem tarthatott a gárdával a Leónból néhány hete hazatérő válogatott Laluska Balázs.

„A múlt héten kórházba kerültem, mert belázasodtam, s az orvosok tudőgyulladást állapítottak meg” – mondta betegágyán a jobbátlövő.

„Nincs ok azonban az aggodalomra, mert Szeged mellett, Deszken kitűnő körülmények között kezelnek, tüdőszakorvosi felügyelet alatt állok, s a hatékony kúrának, az antibiotikumoknak köszönhetően már nincs lázam. Remélem, hamarosan hazaengednek, s mielőbb csatlakozom a szegedi kerethez” – tette hozzá Laluska.

Az MK-győztes és bajnoki ezüstérmes szegediek másik kitűnősége, a Barcelonából érkező, szerb válogatott irányító-átlövő, Petar Nenadics térdműtétje után lábadozik, s leghamarabb az év végén szerepelhet új csapatában.

Visszatérve a Pick felvidéki túrájához, az együttes Érsekújváron kétnapos nemzetközi tornán szerepel, s megmérkőzik a Székelyudvarhellyel, a Győrrel és a lengyel Kielcével (a mások csoportban a Dunaferr SE, a Tatabánya, az Érsekújvár és a Csáktornya szerepel).

Vladan Matics edző MK-győztes együttese augusztus 19-től a hagyományosan roppant erős doboji tornán lép pályára. Csoportjában vetélytársa lesz Tunézia válogatottja, a spanyol León és a bosnyák Bosna Sarajevo (a másik ágon: Nordhorn, US Ivry, Vardar Szkopje, Szloga).

A következő hét végén Újvidéken vendégszerepel a szerb Crvena zvezda és RK Kolubar, valamint a bosnyák Banja Luka és a horvát RK Nexe Nasica ellen. A szeptember 6-án és 7-én rendezendő balatonfüredi négycsapatos tornát lemondta a Pick, s a helyén a Dunaferr mérkőzik a CO Zagrebbel (a másik eldöntőben: MKB Veszprém–Viborg).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik