Borbás és Szűcs nem Gheorghe Tadici keze alatt fog dolgozni

Vágólapra másolva!
2008.06.14. 21:56
Váratlanul menesztették a román bajnok Valcea edzőjét, Gheorghe Tadicit. A sikertelen idei BL-szereplés mellett az is hozzájárult a döntéshez, hogy a román lapok már régóta cikkeztek a tréner és a csapat között fennálló ellentétekről. Tadici román szövetségi kapitányként is dolgozik, ám a döntéssel ez a pozíciója is veszélybe került.
Tadici nem kér több időt a Valceánál
Fotó: Imago
Tadici nem kér több időt a Valceánál
Tadici nem kér több időt a Valceánál
Fotó: Imago
Tadici nem kér több időt a Valceánál

Zajlik az élet az Oltchim Valcea háza táján: jönnek-mennek a játékosok, nemrég pedig a román bajnok vezetősége váratlanul felmentette sikeredzőjét, Gheorghe Tadicit, akinek távozását az új játékosok bemutatásával együtt jelentették be.

A Valceának az idei szezonja felemásan sikerült. A román bajnokságot megnyerték ugyan, a Bajnokok Ligájában viszont az elődöntőbe se jutottak be annak ellenére, hogy sokak szerint a végső győzelemre is esélye volt a csapatnak.

A halvány idény mellett azonban az is közrejátszott Tadici menesztésében, hogy a román sajtóban sorra jelentek meg olyan cikkek, amelyek arról számoltak be, hogy a sikeredző és csapata között feszültté vált a viszony – sőt, a menesztés során elsősorban erre hivatkoztak.

Tadici számára azonban még nem ért véget a rémtörténet. A román válogatott többségét ugyanis a Valcea adja, így ha valóban fennállnak az említett ellentétek az edző és volt játékosai között, akkor a válogatottnál is változtatásra kerülhet sor.

Ez utóbbi nem az első hasonló eset lenne Tadici pályafutása során. 2000-ben ugyanis hiába vezette ki a román válogatottat az olimpiára, Sydney-ben már nem ő ült a kispadon.

A Valcea-nál a következő BL-sorozatban a legjobb négy közé jutás a cél, ebben pedig döntő szerepet vállalhat a román bajnokhoz igazolt két magyar válogatott kézilabdázó, a Dunaferrből érkezett Borbás Rita, és a Debrecenből távozó Szűcs Gabriella.

Borbást Ionela Stanca, a Brassóba távozó klasszis beállós helyére igazolták, így nagy felelősség hárul rá, ugyanakkor több lehetőséget kaphat, mintha Stanca mellett kellene érvényesülnie.

Borbás és Szűcs mellett a lengyel válogatott irányítója, Karolina Kudłacz is a Valceánál folytatja, aki két Lipcsében töltött év után váltott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik