Nem lesz eltiltott a mindent eldöntő mérkőzésen Veszprémben

Vágólapra másolva!
2008.05.23. 15:01
Drámaian izgalmas, parázs hangulatú negyedik mérkőzés után három nappal eldől a bajnoki cím sorsa a Budapest Bank férfi kézilabdaligában. Arról, hogy a „ki a jobb?” kérdést a játékosok a pályán döntsék el, a szövetség tett, hiszen minden eltiltott büntetését felfüggesztette. A döntés következtében a csapatok a legjobb összeállításában kezdhetik Veszprémben a mindent eldöntő ötödik találkozót.
Nagy a tét, de az eddigi szikrázó mérkőzések után most remélhetőleg kevesebb lesz a hasonlóan feszült szituáció a pályán
Fotó: Mirkó István (archív)
Nagy a tét, de az eddigi szikrázó mérkőzések után most remélhetőleg kevesebb lesz a hasonlóan feszült szituáció a pályán
Nagy a tét, de az eddigi szikrázó mérkőzések után most remélhetőleg kevesebb lesz a hasonlóan feszült szituáció a pályán
Fotó: Mirkó István (archív)
Nagy a tét, de az eddigi szikrázó mérkőzések után most remélhetőleg kevesebb lesz a hasonlóan feszült szituáció a pályán

Nem sok kellett ahhoz, hogy ne legyen szükség a bajnoki döntő ötödik találkozójára. Kedden azonban öt perccel a vége előtt négygólos hátrányból hozta döntetlenre a meccset a Szeged, majd Puljezevics vezérletével győzött az orosz rulettnek is beillő, hetespárbajban.

Pénteken alighanem a játéké lehet főszerep, hisz az MKSZ saját hatáskörébe vonta az MKB VeszprémPick-Szeged döntő valamennyi eddigi döntését, és a büntetések végrehajtását felfüggesztette, illetve a fellebbezések tárgyalását elhalasztotta. Azaz a hazaiaknál Ilyés Ferenc, míg a vendégeknél Herbert Gábor és Danijel Andjelkovics is pályára léphet a mindent eldöntő találkozón.

Az elnökség május 22-i ülése után közleményben adta közre döntését, és hozzátette, hogy az eddig történtekből levonta a tanulságot, s minden eszközével azon lesz, hogy a finálé ötödik mérkőzése rendben, sportszerűen érjen véget.

Ami a játékot illeti, egy hajszállal talán az idei KEK-győztes hazaiak tűnnek esélyesebbnek. Mocsai Lajos tanítványainak taktikai repertoárja színesebb, életveszélyesek a keresztmozgások és az ebből alkalmazott figurák. Gond lehet, hogy támadás és a védekezés váltásakor megtörik a lendület, nehezen rendeződik vissza a csapat.

A vendég szegediek elsősorban a bravúrt bravúrra halmozó kapusukban, Puljezevics Nenadban bízhatnak, míg támadásban az Andjelkovics, Krivokapics duó szállíthatja az aranyat érő gólokat, az ő teljesítményük meghatározó lehet az este folyamán.

Ami a múltat illeti, ha a Veszprém nyer, tizenhatodik bajnoki címét ünnepelheti, ha pedig a Szeged megvédi címét, harmadszor fürödhetnek meg a dél-magyarországi klub szurkolói a város szökőkútjaiban a Pick bajnoki sikere után.


A mérkőzés 19 órakor kezdődik, kövesse Ön is élőben a találkozót az Nemzeti Sport Online-on!


VÉLEMÉNYEK A MÉRKŐZÉS ELŐTT

"A végső győzelem receptje a jó védekezés, remek kapusteljesítménnyel ötvözve."
Jevgenyij Lusnyikov, a Veszprém beállósa

"Minden idegszálunkkal a győzelemre összpontosítunk. Hazai pályán nyernünk kell!"
Pérez Carlos, a Veszprém átlövője

"Korrekt meccsen szerzett arannyal szeretnénk hazatérni."
Puljezevics Nenad, a Szeged kapusa

"Képesek vagyunk arra, hogy idegenben kivívjuk a végső sikert."
Ratko Djurkovics, a Szeged beállósa

NSO KÉZILABDA-LEXIKON

A FÉRFI NB I EDDIGI BAJNOKCSAPATAI
A Veszprém bajnoki címei (15): 1985, 1986, 1992, 1993, 1994,1995, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006
A Szeged bajnoki címei (2): 1996, 2007
Örökranglista
15x Veszprém
14x Bp. Honvéd
5x Bp. Spartacus
4x Elektromos, Tatabánya
3x Vörös Meteor, Rába ETO
2x Ú. Dózsa, Pick-Szeged
1x Debrecen, Dunaferr SE, VM Közért

IDÉZZE FEL ÚJRA A KÉT CSAPAT SZEZONBELI BAJNOKI MECCSEIT (KATTINTSON AZ EREDMÉNYRE)

Alapszakasz
Veszprém–Szeged 29–22
Szeged–Veszprém 28–28

Döntő
Veszprém–Szeged 32–24
Szeged–Veszprém 35–30
Veszprém–Szeged 33–26
Szeged–Veszprém 33–32 (hétméteresekkel)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik