Andjelkovic, Ilyés és Herbert is ott lehet az ötödik mérkőzésen

Vágólapra másolva!
2008.05.22. 17:40
Andjelkovic Daniel, Ilyés Ferenc és Herbert Gábor egyaránt játékjogosultsággal rendelkezik a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntőjének 2008. május 23-án sorra kerülő 5. mérkőzésén. A hírt a Magyar Kézilabda-szövetség közölte május 22-i ülését követően.

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2008. május 22-i ülésén úgy határozott, hogy felülvizsgálja egyes bizottságai – a Versenybizottság, a Fegyelmi Bizottság, a Fellebbviteli Bizottság – működési mechanizmusát, és következő, június 24-i ülésén javaslatokat terjeszt be és tesz mérlegre azok megújításának, megreformálásának céljával – közölte a Magyar Kézilabda-szövetség.

Mindemellett a szövetség a rájátszás során keletkezett fegyelmi ügyekben az eljárást és a határozatok végrehajtását felfüggeszti, minek következtében az eltíltott játékosok ott lehetnek a bajnoki döntő ötödik, mindent eldöntő találkozóján.

Az utolsó összecsapást pénteken 19 órakor rendezik Veszprémben.

Az előzmények:

Az összesítésben 2–2-re álló finálé keddi meccsén Herbert Gábor (Szeged) leütötte Marko Vujint (Veszprém). Ezért kétmeccses eltiltást kapott.

Andjelkovics ügye némiképp bonyolultabb: a Veszprém hétfőn feljelentette a játékost a bizottságnál, amely kedden fegyelmi eljárást indított a szerb kézilabdázó ellen, s erről faxüzenetben értesítette a klubot. A szegediek emiatt nem nevezték Andjelkovicsot a negyedik meccsre.

A Pick vezetői azt állították: a bizottságtól kapott levélben az állt, hogy Andjelkovics nem léphet pályára. Kersch Ferenc viszont a mérkőzés előtt nyomatékosan felhívta a figyelmüket, hogy a fegyelmi szabályzat egyértelműen fogalmaz: a kézhez vétel másnapjától, jelen esetben szerdától függesztik fel Andjelkovics játékjogát.

Magyarán: a Szeged nevezhette volna a gárda egyik legjobbját a negyedik meccsre.

Ferenc ötszázezer forintos büntetést, s emellett kétmérkőzéses is eltiltást kapott Luka Zvizej megrúgásáért. A Veszprém kiválósága ki is hagyta bajnoki döntő negyedik összecsapását, de úgy tűnik ott lehet a mindent eldöntő ötödik találkozón.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik