Dejan Perics: Le a kalappal Mocsai Lajos előtt, öröm itt játszani

Vágólapra másolva!
2008.05.13. 13:49
A KEK-győztes MKB Veszprém csapatkapitánya, Dejan Perics szerint a Mocsai Lajos irányította csapatban öröm játszani. Perics úgy véli, az RN Löwen elleni KEK-döntős diadal nem csak a kiváló taktikának, hanem az okos és csupa szív játéknak is köszönhető.
A nagy hajtásban néha jól esik egy kis pihenő
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
A nagy hajtásban néha jól esik egy kis pihenő
A nagy hajtásban néha jól esik egy kis pihenő
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
A nagy hajtásban néha jól esik egy kis pihenő

A KEK-döntő első mérkőzését 37–32-re nyerte a Veszprém, amely után nem ígérkezett könnyű menetnek a visszavágó, ami végül 28–28-as döntetlennel zárult, s így az MKB lett a sorozat győztese.

„Nagyon sok forró hangulatú, hatalmas, tétre menő csata, valamint két BL-győzelem után talán mondhatom, hogy az idei KEK-döntőben mindkét együttes világszínvonalon játszott, bemutatta a modern kézilabda temérdek elemét, amelytől ez a sportág népszerű, egyre jobban tetszik a szurkolóknak és vonzó a szponzoroknak is” – értékelte Perics a KEK-győzelmet.

A veszprémiek szerb kapusa azt is külön kiemelte, hogy nagy szerepe volt a sikerben Mocsai Lajos pedagógiai képességének.

Perics szerint a mester pszichológiai felkészítésének köszönheti a csapat, hogy a visszavágó előtt nem lett elbizakodott, ugyanakkor erős lelki tartással és mérhetetlen győzni akarással lépett pályára.

Perics egyébként is nagyon dicsérte a jelenlegi csapatot: „A fiatal és a rutinosabb játékosokból olyan gárdát kovácsolt Mocsai Lajos, amelyben öröm edzeni és játszani. Vujin, Sesum, Cozma, az Iváncsik fivérek, Eklemovics, Lapcsevics, Lusnyikov, Ilyés, Pérez és a többiek is szenzációsan játszottak a KEK-sorozatban."

A csapatkapitány hangsúlyozta azt is, hogy még nincs vége az idénynek, hiszen szombaton hazai pályán a bajnoki döntő harmadik felvonása vár a Veszprémre a Pick-Szeged ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik