Döntetlennel nyertek: az MKB Veszprém vitrinjébe került a KEK-serleg

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 17:50
A hazai győzelem után Mannheimben sem kapott ki az MKB Veszprém a Kupagyőztesek Európa-kupájának döntőjében, így a magyar csapat nyerte az európai kupasorozat 2007-2008-as kiírását. A magyar együttes a visszavágón remekül játszott, és 28–28-as döntetlent ért el. A végeredmény a német csapat számára hízelgő.

Iváncsik Gergő egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a magyar együttesnek. Ekkor még alig másfél perc telt el a KEK-döntő visszavágójából. A német csapat ezután végig asszisztált a Veszprém kupagyőzelméhez.

Már a találkozó elején magabiztos volt a Veszprém. Abszolút nem látszott a megilletődöttség az MKB játékosain. A zsúfolásig megtelt hazai lelátón helyet foglaló német szurkolók, és szerencsére a pályán lévő hazai kézisek sem tudtak nyomást gyakorolni a magyarokra.

Iváncsik Tamás a 14. percben szenzációsan tőrt be jobbról, majd csuklóból visszahúzta a labdát Henning Fritz kapus mellett. Remek mozdulat volt, amely után remek eredmény díszelgett az eredményjelző táblán: 5-8 (német szemszögből).

Eklemovics Nikola betörései és Ilyés Ferenc átlövései a folytatásban továbbra is repítették a magyar csapatot, hátul Dejan Perics halmozott bravúrt bravúrra.

Húsz perc elteltével 12–9-re vezetett a Veszprém, összesítésben pedig már nyolc gól volt az előny.

A német bajnokság negyedik helyén álló csapat vezetőedzője, Jurij Sevcsov tíz perccel a szünet előtt időt kért. Ő is tudta, hogy még az első félidőben zárkózni kell az MKB-hoz, ha meg akarják nyerni a kupadöntőt.

A rövid pauza úgy tűnt leginkább - a nem mellékesen a 2004-es esztendő legjobb kézilabdázójának választott - Fritznek használt. A német kapus gyakorlatilag lehúzta a rolót, s bár elöl a társak továbbra sem termelték futószalagon a gólokat, mégis egyenlítettek.

A Löwen a 25. percben érte utol a Veszprémet. Ekkor 13–13 volt az állás.

Az ikszet azonban szerencsére sikerült befagyasztania az MKB-nek a szünetig. Egy félidővel közelebb került a kupagyőzelemhez a Veszprém.

Ilyés góljánál a második félidő elején 16–15 volt az állás, ezután azonban kissé egyhangúvá vált az eredmény alakulása – szerencsére. Előbb mindig egyenlített a Löwen, majd mindig vezetéshez jutott a Veszprém.

Pérez Carlos átlövése révén a 44. percben tört meg a sorozat: 22–20 volt az MKB-nek. Majd még egy Pérez dugó, és összesítésben szinte behozhatatlan előny birtokába került a Veszprém.

Az utolsó negyedórában gyakorlatilag kényelmesen hátradőlve lehetett nézni a találkozót, az előzetesen esélyesebbnek tartott német együttes semmit sem tudott kezdeni a Veszprémmel.

Végül a bírók mindent megtettek azért, hogy a Löwen legalább ne kapjon ki hazai pályán, de ekkor már mindegy volt: az utolsó öt percben már minden magyar érzelmű szurkoló ünnepelt.

Kupagyőztes a Veszprém. A jobbik csapat nyert.

KEK, DÖNTŐ

VISSZAVÁGÓ
RN Löwen (német)–MKB Veszprém 28–28 (14–14)
Mannheim, 14000 néző. V: Gjeding, Hansen (dánok)
Löwen: Szmal – JURASIK 5 (1), Selmenko 4, SCHWARZER 5, TKACZYK 5, Bielecki, GENSHEIMER 7, Csere: FRITZ (kapus), Buday, Harbok 2, Szlezak, Roggisch
Veszprém: PERICS – IVÁNCSIK T., 3, COSMA 2, Lapcsevics, Lusnyikov, ILYÉS 6, IVÁNCSIK G. 5, Csere: Sesum, Gál, PÉREZ 2, Putics 3 (3), VUJIN 4, EKLEMOVICS 3
Az eredmény alakulása: 2. p.: 1–2. 5. p.: 3–2. 13. p.: 5–8. 25. p.: 13–13. 31. p.: 15–14. 41. p.: 19–20. 51. p.: 21–24. 57. p.: 25–28
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/3
KEK-győztes: MKB Veszprém (65–60)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik