A Veszprém a második, a Löwen az első európai trófeájáért játszik

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 13:21
Szombat délután a veszprémi kézilabdások a klub történetének második európai trófeáját szerezhetik meg. Ehhez „mindössze” annyit kell megtenniük, hogy az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen megszerzett ötgólos előnyükből (37–32) legalább egyet megtartanak (vagy legalább 33 gólt szerezve ötgólos vereséget szenvednek). Persze ez pokoli nehéz lesz, hisz az ellenfél RN Löwen soraiban többek közt 4-4 világbajnoki arany-, illetve ezüstérmes található.
Gál Gyula (középen) erőteljes játékára is nagy szükség lesz Mannheimben
Fotó: Mirkó István (archív)
Gál Gyula (középen) erőteljes játékára is nagy szükség lesz Mannheimben
Gál Gyula (középen) erőteljes játékára is nagy szükség lesz Mannheimben
Fotó: Mirkó István (archív)
Gál Gyula (középen) erőteljes játékára is nagy szükség lesz Mannheimben

A Bundesligában edződő Löwenből az első találkozóhoz hasonlóan ezúttal is hiányozni fog a legutóbbi vb egyik aranyérmese, Andrej Klimovets, akinek arcsérülése még nem jött rendbe.

Így is lesz azonban három világbajnok a német csapatban (Henning Fritz, Oliver Roggisch és Christian Schwarzer), valamint négy lengyel válogatott, akik ezüstérmet szereztek a 2007-es világbajnokságon.

Nemcsak a pályán, hanem a nézőtéren is „erősek” a németek, hisz várhatóan tizennégyezer néző fogja buzdítani az első európai serlegéért hajtó Löwen csapatát a mannheimi SAP-arénában.

A Veszprémnek tehát fel van adva lecke, de Mocsai Lajos legénysége elszántan készül a szombati erőpróbára, és tudják miként lehetnek sikeresek a pokoli hangulatú mérkőzéséen.

Mocsai Lajos a következőket nyilatkozta a Nemzeti Sportnak arról, hogy miként lehet a Löwent idegenben legyőzni:

„Ez pokolian nehéz feladat, mert remek a hatos zónája, és a zavaró védekezésnek is mestere. Támadásban elképesztő iramot diktál, igyekszik lerohanni ellenfelét. Sorsdöntő lehet a hatékony védelmek mögötti kapusteljesítmény, valamint a gyors visszarendeződés”

Akkor sincs persze nagy baj, ha ezúttal nem sikerül legyőzni a német sztárcsapatot, elég, ha legalább egyet megőriznek Dejan Pericsék az odavágón megszerezett ötgólos előnyükből.

Ha ez sikerül, akkor a bakonyiak 1992 után másodszor nyerhetik meg a KEK-et.

A veszprémi sérültek a héten szépen gyógyultak, így van rá esély, hogy Iváncsik Gergő, Eklemovics Nikola és Gulyás Péter is pályára léphet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik