Egyenlített összetettben a Szeged, hazai pályán verte a Veszprémet

Vágólapra másolva!
2008.05.06. 19:46
Ismét hazai győzelem született. A férfi kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén a Pick-Szeged 35-30-ra verte az MKB Veszprém együttesét. A félidőben már öt góllal is vezetett Vladan Matics együttese, amely végül megtartotta az első szakaszban összegyűjtött előnyét. Az öszesítésben 1–1 a párharc állása.

Vladimir Oszmajics két góljával kezdődött a mérkőzés. A montenegrói játékos mostanában gyakran kap lehetőséget a kezdőben, és most is igazolta Vladan Matics vezetőedző szakértelmét. Szépített ugyan a Veszprém, ám Oszmajic megint betalált.

Ezután megtört a jég, már ami a hazai gólszerzőt illeti: Milorad Krivokapics is eredményes volt (4–1).

Az első öt perc után ismét egy vendégtalálat következett, ezután azonban állandósult a két csapat közötti kétgólos különbség

Tíz perc telt el, és emberelőnybe került a Szeged, ám ahelyett, hogy növelte volna előnyét, a Veszprém szerzett gólt, és zárkózott.

Az első félidő hátralévő részében azonban kiütközött az MKB szombati kupamérkőzése miatt érzett fásultság a vendégjátékosok mozgásában.

A gyorsabban játszó Pick elkezdte szépen lassan növelni előnyét. 12–8-as állásnál beállt az első húsz-huszonkét perc legnagyobb különbsége, Marko Vujin ekkor fontos gólokat szerzett, amivel versenyben tartotta a vendégeket.

A félidő vége azonban ismét az összesítésben egymeccses hátrányban lévő Szegedé volt: a szünetre 18–13-as hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A pihenőt aztán úgy tűnt remekül használta ki a vendég együttes. Mocsai Lajos tanítványai a második félidő elején zárkóztak. Előbb Ilyés Ferenc, majd Iváncsik Tamás talált be, és máris izgalmassá vált a döntő második mérkőzése.

Ekkor összeszedte magát a hazai együttes, és ismételten három-négy gólosra növelte előnyét, ám ismét jött egy kisebb rövidzárlat.

Gál Gyula a találkozó 46. percében beállóból volt eredménye, ami azért volt érdekes, mert a Veszprém ekkor egy gólra (25–24) zárkózott. Sőt, miután sikeresen kivédekezett egy támadást az MKB, az egyenlítésért "adogathatott". Sikertelenül.

Oszmajics szerencsés góljával az 50. percben (a labda Tatai Péter lábai között vánszorgott a kapuba) ismét három volt az előnye a Szegednek.

Az utolsó nyolc perc megkezdése előtt ráadásul emberhátrányba került a Veszprém – ami végzetesnek bizonyult.

A Szeged a kétperces periódusban háromszor is eredményes volt – Valentin Ghionea kétszer is betalált (a mérkőzésen ez volt a kilencedik találata) –, míg egy gólt sem kapott. A 32–26-os állás hat perccel a vége előtt pedig előrevetítette a hazai győzelmet.

Az utolsó öt percben aztán megpróbálkozott a letámadással a Veszprém, ám nem tudta szorossá tenni a végjátékot.

Végül a Pick 35–30-ra nyert, összetettben pedig kiegyenlítette a párharc állását.

FÉRFI BAJNOKI DÖNTŐ

2. MÉRKŐZÉS
PICK-SZEGED–MKB VESZPRÉM 35–30 (18–13)
Szeged, 2500 néző. V: Herczeg, Südi
Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–1. 9. p.: 5–4. 22. p.: 14–9. 28. p.: 16–13. 33. p.: 18–16. 39. p.: 22–18. 45. p.: 25–24. 54. p.: 32–26.
Kiállítások: 16, ill. 22 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5
Az egyik fél harmadik győzeleméig tartó párharc állása: 1–1
Szeged: Puljezevics – GHIONEA 10, KRIVOKAPICS 9 (1), Andjelkovics 1, Djurkovics, Oszmajics 4, ZVIZEJ 8, Csere: MARJANAC (kapus), HERBERT 1, Petrea 1, Stamate 1, Vadkerti, Bendó
Veszprém: Perics – IVÁNCSIK T. 5, Cosma 2, Lapcsevics, Lusnyikov, Ilyés 3, Pásztor 3, Csere: TATAI (kapus), SESUM 7, Vujin 3, Gál 2, Pérez, PUTICS 5 (5), Markovics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik