Elek Gábor váltja a távozó Zsiga Gyulát a Fradi kispadján

Vágólapra másolva!
2008.05.02. 20:11
Elek Gábor, a Ferencváros utánpótlás-csapatának jelenlegi edzője veszi át a következő szezontól Zsiga Gyula helyét. A mester távozása már korábban biztosnak látszott, de most az utódját is kijelölték a klub vezetői.
Zsiga Gyulát Elek Gábor váltja a Ferencváros kispadján
Fotó: Czagány Balázs
Zsiga Gyulát Elek Gábor váltja a Ferencváros kispadján
Zsiga Gyulát Elek Gábor váltja a Ferencváros kispadján
Fotó: Czagány Balázs
Zsiga Gyulát Elek Gábor váltja a Ferencváros kispadján

Már szinte biztosra lehetett venni, hogy Zsiga Gyula távozik a Ferencvárostól, mivel a klub anyagi problémái miatt nem tudta kifizetni az edző járandóságait. Maglódi Lajos klubelnök korábban azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy csak nyáron kerül sor az edzőváltásra.

„Mivel a helyzet a csapatnál így alakult, elkerülhetetlen, hogy új edző után nézzünk. Zsiga Gyula utóda még nincs meg, de a nyáron biztosan váltunk” – mondta április elején az elnök.

Most mégis eldőlt, hogy már az idény vége előtt kijelölik Zsiga Gyula utódját. A Dunaferrel BEK-győzelemig jutó mestert az FTC utánpótlásedzője, Elek Gábor váltja a szezon végén.

Elek Gábor a legendás edző, Elek Gyula fia, aki 1966-tól egészen 1992-ig volt a Ferencváros női kézilabda-csapatának mestere, édesanyja pedig a Fradi nagyszerű kapusa volt.

„A tartozások miatt kénytelen voltam ajánlatot tenni Maglódi Lajosnak arra, hogy közös megegyezéssel bontsunk szerződést. Ennek az a feltétele, hogy néhány héten belül megkapjam az elmaradt járandóságaimat. Ellenkező esetben ragaszkodnom kell ahhoz, hogy a szerződésem 2010-ig szól, vagyis a klubnak addig kell majd kifizetnie, ha az elmaradások miatt érvénytelenné váló megállapodásunkat perben szeretném érvényesíttetni” – mondta korábban Zsiga Gyula.

Most úgy tűnik sikerült megállapodnia a feleknek a békés szakításról, de a Fradi problémái ezzel nem oldódtak meg, több játékos is elhagyhatja a súlyos anyagi gondokkal küszködő csapatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik