A Veszprém kiváló második félidei játékával négy góllal győzött

Vágólapra másolva!
2008.03.16. 19:13
Az MKB Veszpém számára nehezen indult a dán Kolding elleni KEK negyeddöntő visszavágó, de a második félidőben érvényesült a papírforma.
Dejan Perics mindent megtett a kapuban a győzelemért, önmagát sem kímélte
Fotó: Meggyesi Bálint
Dejan Perics mindent megtett a kapuban a győzelemért, önmagát sem kímélte
Dejan Perics mindent megtett a kapuban a győzelemért, önmagát sem kímélte
Fotó: Meggyesi Bálint
Dejan Perics mindent megtett a kapuban a győzelemért, önmagát sem kímélte
Az MKB-Veszprém toronymagas esélyesként kezdte a KF Kolding elleni KEK-negyeddöntő visszavágóját, miután Mocsai Lajos együttese az első mérkőzésen Dániában két gólos előnyt szerzett.

Ennek ellenére a Veszprém nagyon idegesen és sok hibával kezdte a mérkőzést. A találkozó első gólját ugyan a magyar csapat szerezte, de hamar egyenlítettek a dánok, és ezzel tulajdonképpen meg is adták Forslundék az első félidő alaphangját.

A csapatok felváltva vezettek a mérkőzésen. A legnagyobb különbség két gól volt a 18. percben a vendégek javára, amikor Mocsai Lajos időt kért.

Az időkérést követően Marian Cosma és Iváncsik Gergő góljaival megkezdte a Veszprém a felzárkózást, és ezt a „hadműveletet” nagyban elősegítették Perics bravúros védései is.

Az első játékrész hajrájában sokat javult a vendéglátók - elsősorban Marco Vujin és Eklemovics Nikola - játéka, aminek köszönhetően fordított is a Veszprém. A szünetben egygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (16–15).

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az elsőnek is kellett volna. Vujin és Iváncsik Tamás találataival meglépett a magyar bajnoki ezüstérmes, és tíz perc elteltével már négy góllal vezetett a Veszprém. Ezt elsősorban feljavuló védekezésüknek köszönhették Ilyésék.

Sokat jelentett az is, hogy sikerült megfogni Thomas Sivertssont – a Kolding mesterének, Ulf Sivertssonnak az öccsét – aki az első játékrészben a vendégek legferedményesebb játékosa volt.

A második félidő 20. percétől parádézott a Veszprém. Először Iváncsik Tamás dobott gólt egy kínai figura végén Perez passzából, majd Cosma megszerezte hetedik gólját, és a két együttes közti különbség is hét gólra nőtt.

A játékrész hajrájában Gál Gyula is beállt, aki előbb egy góllal, majd egy kiállítással vétette észre magát.

KÉZILABDA. KEK-NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MKB VESZPRÉM KC–KIF KOLDING (dán) 31–27 (16–15)
Veszprém, 2800 néző
V: Aum, Goralczik (lengyelek)
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 12. p.: 6–6. 17. p.: 7–9. 21. p.: 11–10. 24. p.: 13–12. 28. p.: 16–14. 35. p.: 19–16. 39. p.: 22–17. 46. p.: 23–20. 51. p.: 27–20. 55. p.: 28–23
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3
VESZPRÉM KOLDING
PERICS Ohlander
Gulyás 2 Forslund 3
VUJIN 5 SONDERGAARD 6 (3)
EKLEMOVICS 3 Seifert 1
COSMA 7 SIVERTSSON 5
Ilyés 1 Spellerberg 1
IVÁNCSIK G. 5 SCHNUCHEL 5
Csere: Tatai (kapus), Putics 1, Lapcevic, Pérez 3, Sesum, IVÁNCSIK T. 3, Gál 1 Csere: Petersen (kapus), H. Jensen 2, S. Jensen 1, Ernstsson 2, Kristiansen 1
A legjobb négy közé jutott az MKB Veszprém KC 52–56 gólkülönbséggel


A meccs végére feljöttek a dánok, de a Veszprém győzelme már nem forgott vszélyben. Mocsai Lajos csapata 31–27-re nyert, és így kettős győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik