Idegenben, a dán Kolding ellen folytathatja az MKB Veszprém

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 12:19
Bécsben kisorsoltak a nemzetközi kézilabda kupák következői fordulóinak a párosítását. A férfi KEK-ben a negyeddöntőben az MKB Veszprém idegenben kezd a dán Kolding ellen. Ugyancsak riválisa otthonában nyit a női EHF-kupában érdekelt Dunaferr, amely a norvég Byasen ellen próbálja meg kiharcolni az elődöntőbe jutást. Az első összecsapásokat a március 8-9-i hétvégén, a visszavágókat egy héttel később rendezik.
Szlovén, német, izlandi és román ellenfél után ezúttal dán rivális vár a veszprémiekre, a képen Marian Cosma lő kapura
Meggyesi Bálint
Szlovén, német, izlandi és román ellenfél után ezúttal dán rivális vár a veszprémiekre, a képen Marian Cosma lő kapura
Szlovén, német, izlandi és román ellenfél után ezúttal dán rivális vár a veszprémiekre, a képen Marian Cosma lő kapura
Meggyesi Bálint
Szlovén, német, izlandi és román ellenfél után ezúttal dán rivális vár a veszprémiekre, a képen Marian Cosma lő kapura

Az előző kupakiírásban a BL-nyolcaddöntjében találkozott egymással a Veszprém és a Kolding, az első összecsapást hazai pályán tíz góllal nyerte az MKB (32-22), ilyen tetemes előny birtokában a visszavágó ezután már csak formalitásnak tűnt, de a dánok legalább győzelemmel búcsúztak (31-28).
A kupasorozatot még a Bajnokok Ligájában kezdte az MKB, de mivel a veszprémiek a német Gummerscbach és a szlovén Celje mögött csak a harmadik helyet csípték meg, csak a KEK-ben folytathatták kupaszereplésüket. A nyolcaddöntőben a román Steaua Bukarest nem tudta kiélezett csatára kényszeríteni Mocsai Lajos együttesét, amely kettős győzelemmel, 65-49-s összesítéssel búcsúztatta riválisát.

A dán Kolding ellen minden bizonnyal nehezebb feladat vár rájuk, hogy mást ne mondjunk, a dán férfiválogatott nyerte a közelmúltban az Eb-t és ahogyan a 2007-s vb-győzelem óriási lökést adott a német kézilabdának, miért ne tudná meglovagolni a válogatott sikerét egy dán klubcsapat. Persze, a két történet közé egyenlőségjelet aligha tehetünk: a legjobb dánok légiósként keresik meg a kenyérrevalót, de a Kolding ennek ellenére nincs híján klasszisokban.

Azokkal persze a veszprémiek is rendelkeznek, Hajnal Csaba, a veszprémiek ügyvezetője a távirati iroda megkeresésére azt nyilatkozta: „Az utóbbi időszakban sokszor találkozunk velük. Sokat fejlődtek, és az egyik legjobb gárda az övék a mezőnyben. A Valladolid és a Rhein-Neckar Löwen a legerősebb, azonban a Kolding is tud hihetetlen veszélyes lenni.”

A Kolding a nyolcaddöntőben a boszniai Bosna ellen játszott, Szarajevóban kétgólos vereséget szenvedett ugyan (27-25), ám a visszavágó nem csak nevében volt az ami: simán nyertek (37-26) és hozták a továbbjutást a dánok (62-53).

Előtte a 3. fordulóban az ukrán HC "Bydivelnik Brovaryt" ugyancsak egy meccsel rendezték le tulajdonképpen (35-24-s győzelmük után 23-22-re kikaptak), a 2. fordulóban a montenegrói HC Berane (84-51 összesítésben) nem volt méltó ellenfelük.

A veszprémieken kívül a Dunaferr női csapata volt még érdekelt a keddi sorsoláson. (Rajtuk kívül a BL-ben van versenyben még a férfiaknál a bajnoki címvédő Szeged, a nőknél pedig a bajnoki ezüstérmes Győr.)

A Dunaferr a nyolcaddöntőben két sima sikerrel lépett át a szerb Knjaz Milos gárdáján (83-53 összesítésben), miként tették az a második fordulóban az azeri Garadad HC Baku (84-34) szemben is. A harmadik forduló ennél szorosabban alakult az orosz Rosztov-Don ellen, de az újvárosi siker, kettős győzelemmel végül ott is összejött (61-49).

A Byasen kiemeltként a harmadik fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, ott a svájci Brühl elleni 78-45-tel nyitott. Az ukrán Lviv ellen az idegenbeli 27-26-s siker után a hazai pályán elért 31-22-s győzelemmel biztosították be a továbbjutásukat.

„Bizakodó vagyok - nyilatkozta a távirati irodának Kocsis Erzsébet, a Dunaferr vezetője. - Úgy érzem, van reális esélyünk a továbbjutásra. A dán Ikastot és az orosz Volgogradot szerettem volna, ha elkerüljük, így tulajdonképpen elégedettek lehetünk.”



FÉRFI KEK, NEGYEDDÖNTŐ:

KIF Kolding Elite A/S (dán) MKB Veszprém (magyar)
Reihn-Neckar Löwen (német) SC Magdeburg (német)
ZTR Zaporizsja (ukrán) Kadetten Schaffhausen GCZ (svájci)
Zarja Kaspija Asztrahány (orosz) BM Valladolid (spanyol)

FÉRFI EHF-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ:

HSG Nordhorn (német) HC Portovik Juzsnyij (ukrán)
Dunkerque HB Grand Littoral (francia) FCK Handbold A/S Kopenhagen (dán)
Chambery Savoie HB (francia) CAI BM. Aragon (spanyol)
HC Metalurg-Skopje (macedón) RK Cimos Koper (szlovén)

NŐI EHF-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ:

Byasen HB Elite (norvég) Dunaferr NK
HC Dinamo Volgograd (orosz) SPR SAFO Lublin (lengyel)
HB Metz Moselle Lorainne (francia) Itxako-Navarra (spanyol)
Ikast Bording Elite Handbold (dán) Orsan Elda Prestigio (spanyol)

NŐI KEK, NEGYEDDÖNTŐ:

AKABA BeraBera (spanyol) KIF Vejen (dán)
"U" Jolidon Cluj-Napoca (román) Podravka Koprivnica (horvát)
Krim Ljubljana (szlovén) C.S. Rulmentul-Urban Brasov (román)
Larvik (norvég) Havre HAC (francia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik