Görbicz Anita tizenkét góljával vezette győzelemre a győrieket

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 18:05
Öt góllal győzte le a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában a Nürnberg együttesét. A magyar csapat kiválóan kezdett, és a tizenkét gólt szerző Görbicz Anita vezetésével végig vezetve magabiztosan nyert a német csapat ellen. A magyar bajnokság éllovasa ezzel második meccsét is megnyerte az 1. csoportban.
Görbicz Anita ismét nagyot játszott
NS-archív (Farkas József)
Görbicz Anita ismét nagyot játszott
Görbicz Anita ismét nagyot játszott
NS-archív (Farkas József)
Görbicz Anita ismét nagyot játszott

Nagyon meglepte a német csapatot a Győr a mérkőzés elején, hiszen Görbicz Anita két góljával rögtön elment a magyar bajnokság ezüstérmese 2-0-ra. Sőt, nem sokkal később a magyar válogatott első számú irányítója hetesből az ötödik hazai gólt is megszerezte, így a mieink már 5-1-re vezettek.

A folytatásban is lendületesen játszott Konkoly Csaba együttese, gyors támadásokat vezetett a magyar bajnokság éllovasa, és a Nürnbergnek esélye sem volt a felzárkózásra. Görbicz mellé felzárkóztak a társak is, és az első játékrészben a győriek tizenhármasának hat gólja mellett Mraviková és Bradeanu is három-három találatot jegyzett.

Igaz, a szünet előtt feljött a német együttes öt gólra, azonban az utolsó pillanatban újra Görbicz villant és egy szép csel után 17-11-re módosította az állást.

A fordulás után a zöld-fehérek továbbra is tartották a két csapat közti különbséget, és Görbicz szemtelen hetesgóljával megszületett a huszadik hazai találat is (20-13).

Ekkor azonban kiállították a győriek legjobbját, aminek az lett az eredménye, hogy a vendégek perceken belül ötre zárkóztak fel. Ebben a két percben Bradeanu és Tomori is büntetőt hibázott.

A németek védekezése ezután eldurvult, amelyet viszont a játékvezetők nem láttak annak. Ennek köszönhetően Walzik találatával már négyre zárkózott fel a Nürnberg.

Konkoly Csaba időt is kért, hogy rendet tegyen játékosai fejében. De kezdetben ennek sem lett meg az eredménye, hiszen az első játékrészhez képest sokat hibáztak a győri lányok, és rendre Görbicz találatai tartották a két csapat közti különbséget.

A hajrá aztán ismét a zöld-fehéreké volt, és hét perccel a vége előtt ismét a konkoly-csapata vezetett hattal (27-21). Görbicz a végére tizenkét gólig jutott, amellyel ő lett a mezőny legjobbja, az ETO pedig második meccsét is megnyerte a középdöntő első csoportjában.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, KÖZÉPDÖNTŐ, ELSŐ CSOPORT, MÁSODIK FORDULÓ

GYŐRI AUDI ETO - FC NÜRNBERG (német) 30–25 (17–11)
Győr, 2500 néző
Vezette: Nachevski, Nikolov (macedónok)
GYŐR NÜRNBERG
HERR O. GUBOVÁ
Mraviková 4 BECK 6
Tomori 2 Simaková 1 81)
GÖRBICZ 12 (6) Wohlbold 1
Spiridon 2 SOMMERLUND 4
BRADEANU 5 Rösler 3 (2)
Vérten 4 WALZIK 4
Csere: Csere:
PÁLINGER (kapus) Krause (kapus)
Djokics 1 Popluharová
Hornyák Ofenböck
Deáki Rohde 4
Drávai Luber 2
Edző: Konkoly Csaba Edző: Herbert Müller
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–0. 12. p.: 12–4. 16. p.: 14–5. 23. p.: 16–7. 37. p.: 20–13. 42. p.: 21–18. 45. p.: 23–18. 50. p.: 25–21. 54. p.: 28–22
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 9/6, ill. 7/3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik