Augusztus 31-ig Hajdu János a női válogatott szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 12:01
A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén Hajdu Jánost választotta a női válogatott szövetségi kapitányának. Megbízatása 2008. augusztus 31-ig szól.
Augusztus 31-ig Hajdu János dirigál a női válogatottnál
Meggyesi Bálint
Augusztus 31-ig Hajdu János dirigál a női válogatottnál
Augusztus 31-ig Hajdu János dirigál a női válogatottnál
Meggyesi Bálint
Augusztus 31-ig Hajdu János dirigál a női válogatottnál

A Németh Andrást váltó új szakvezető eddig szakmai igazgatóként dolgozott a szövetségben.

A magyar női kézilabda-válogatott nagy reményekkel érkezett a franciaországi világbajnokságra, de ott a negyeddöntőben egy góllal kikapott Oroszországról, majd Franciaországgal és Angolával sem bírt, és végül a nyolcadik helyen zárt. A torna után Zsiga Gyula, a nemzeti együttes másodedzője lemondott posztjáról, Németh András kapitány azonban rövid időre még posztján maradt.

Január 9-én a szakvezetőt megerősítette posztján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége, így a kapitány az olimpia végéig nyugodtan dolgozhatott volna.

Németh Andrásnak a február 20-21-i elnökségi ülésen kellett volna megneveznie azokat a játékosokat, akikkel szerepelni fog a március 28. és 30. közötti olimpiai selejtezőkön, valamint meg kellett volna neveznie a távozó Zsiga Gyula utódját. Ez azonban már utódjára marad…

A volt kapitánynak így most már csak a klubfeladatok maradnak, hiszen ő az osztrák Hypo együttesének edzője.

Németh András az MKSZ tájékoztatása szerint azért távozott, mivel játékosai részéről nem érezte a bizalmat.

A női válogatott március 28. és 30. között, Nimes-ben olimpiai selejtezőt játszik a házigazda francia, az elefántcsontparti, illetve egy ázsiai együttessel. A kvartett első két helyezettje jut ki az augusztusi, pekingi olimpiára.

Az 55 éves Hajdu János 1991-ben kezdte edzői pályafutását, hét évig dolgozott az Elektromosnál, majd Kuvaitban és Szaúd-Arábiában tevékenykedett. Skaliczky László előtt a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt, dolgozott a Vác és a Spartacus női együttesnél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik