Kézilabda: a férfiaknál Dél-Korea lesz az olimpiai induló Ázsiából

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 16:54
A Koreai Köztársaság férfi kézilabda-válogatottja indulhat a 2008-as pekingi olimpián, miután szerdán a tokiói Jojogi Nemzeti Stadionban több mint tízezer néző előtt 14-11-es félidei eredmény után 28-25-re legyőzte Japán együttesét.
Dél-koreai öröm, japán letargia
REUTERS/Juriko Nakao
Dél-koreai öröm, japán letargia
Dél-koreai öröm, japán letargia
REUTERS/Juriko Nakao
Dél-koreai öröm, japán letargia

A kvalifikációs eseményt botrányos események előzték meg, az eredeti selejtező-torna eredményeit ugyanis megsemmisítették.

Az Ázsiai Kézilabda-szövetség (AHF) részvételi tilalmat rendelt el, ez azonban süket fülekre talált a dél-koreaiaknál és a japánoknál is. A többi tagszövetség bojkottálta a rendezvényt.

A koreai férfiválogatott szerdai sikere előtt, kedden az ország női csapata is kivívta a részvételi jogot, miután 34-21-re győzött – ugyancsak Japán ellen.

A tavalyi kvalifikációs tornán a férfiaknál Kuvait, a hölgyeknél Kazahsztán szerzett kvótát, azonban a japán és a dél-koreai szövetség azt állította, hogy a kuvaiti székhelyű AHF lecserélte a bírókat, és olyan játékvezetőket küldött az eseményre, akik elfogultan ítélkeztek.

A selejtező-torna újrajátszását ezt követően a világszervezet, az IHF rendelte el, de ezen csak két ország válogatottja vett részt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik