Kézilabda, férfi Eb: a spanyolok hét góllal verték Izlandot

Vágólapra másolva!
2008.01.24. 18:51
A Norvégiában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság a középdöntő utolsó, harmadik fordulóját rendezik csütörtökön. Az első összecsapáson, a trondheimi II. csoportban a spanyolok hét góllal bizonyultak jobbnak Izlandnál.
Az egy nappal korábban a Skaliczki László szövetségi kapitány által irányított magyar válogatottat nyolc góllal verő izlandiak ellen húsz percig csak szenvedett az esélyesebb spanyol csapat.

Akkor azonban kicsit elfáradtak az izlandiak, így a változatlan hőfokon égő spanyolok előnyre tudtak szert tenni, a szünetre háromgólos fórral vonulhattak pihenni.

A szünet hiábavaló volt az izlandiaknak, akiket a második felvonás elején állva hagytak a spanyolok. Tizenkét perc alatt hat spanyol gól ellenében csupán egyetlen izlandi találat született, a mérkőzés eldőlt (24-16).

A folytatásban a spanyolok visszavettek a tempójukból, az izlandiak ismét gólokkal tudták befejezni támadásaikat, a különbség azonban nem változott jelentősen.

Spanyolország két, egyaránt egygólos vereség a franciák, majd a svédek ellen - után első győzelmét könyvelhette el a középdöntőben, Izland két ponttal, egy győzelemmel és négy vereséggel zárta az Eb második szakaszát.

NORVÉGIA, FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG:

KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT, 3. FORDULÓ:
Spanyolország – Izland 33-26 (18-15)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik