Kedvező sorsolást kapott a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligájában

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 12:01
A szokásos negyeddöntős párosítás és mérkőzések helyett egy középdöntős körrel folytatódik a női kézilabdázók Bajnokok Ligája. A csoportkör hétvégi lezárultával mind a nyolc kiadó hely elkelt, versenyben egyetlen magyar csapat maradt, méghozzá a Győri Audi ETO, igaz ők veretlenül. A keddi sorsolás aztán a Rába-partiak kedve szerint alakult: hiszen a román Oltchim Valcea, a német Nürnberg és az előző kiírás döntőse, az orosz Lada Toljatti ellen folytathatják szereplésüket.
A győri csapatnak (képünkön középen Katerina Mraviková) jó esélyei vannak a továbbjutásra, de az odáig vezető úton kemény mérkőzések várnak rá
Farkas József
A győri csapatnak (képünkön középen Katerina Mraviková) jó esélyei vannak a továbbjutásra, de az odáig vezető úton kemény mérkőzések várnak rá
A győri csapatnak (képünkön középen Katerina Mraviková) jó esélyei vannak a továbbjutásra, de az odáig vezető úton kemény mérkőzések várnak rá
Farkas József
A győri csapatnak (képünkön középen Katerina Mraviková) jó esélyei vannak a továbbjutásra, de az odáig vezető úton kemény mérkőzések várnak rá

Cél az elődöntőbe jutás

"A lehető legjobb csoportba kerültünk. A cél nem lehet más, mint az elődöntőbe kerülés. A román bajnokkal majd nagy csatát vívunk a csoport első helyéért" - nyilatkozta a távirati irodának a sorsolás után Vanyus Attila, a győriek szakosztályvezetője.
A keddi sorsolásnál egyszerűbbet aligha láttak a sportágban, lévén a versenyszabályok szellemében lényegében csak egy kérdés várt eldöntésre.

Ugyanis a négy csoportelsőt és a négy csoportmásodikot értelemszerűen egymástól külön vették. Ezt követően már csak két csoportelsőt kellett összesorsolni és melléjük tenni a másik két csoport másodikjait.

A győriek csoportelső ellenfele a román válogatottal szinte megegyező Valcea lesz. Az együttes a győriekhez hasonlóan veretlenül végzett a D csoport első helyén, az általuk kipipált egyletek között volt a Ferencváros, amelyet a Népligetben tíz (32-22) góllal vertek, hazai pályán pedig hattal (34-28).

Az egyik csoportmásodik ellenfél a német Nürnberg lesz, amely a kiegyenlített B csoportban hét pontot szerzett.

A C csoportból második helyen továbbjutó, előző kiírásban döntős orosz Toljattinak hat pont is elég volt a középdöntőhöz, ők menetközben oda-vissza kikaptak az osztrák Hypótól.

A győriek, miután abszolút favoritként nem kis meglepetésre elbukták a 2006-2007-s bajnoki szezont a Ferencvárossal szemben, már a selejtező második fordulójában bekapcsolódtak a BL-küzdelmekbe.

A hazai rendezésű négyes tornát veretlenül nyerték a francia Metz, a szlovén Michalovce és az izlandi UMF-Stjarnen előtt.

A közédöntő mérkőzéseit február 9-10-én, 16-17-én, 23-24-én, március 1-2-án, 8-9-én és 15-16-án rendezik meg. Az elődöntőbe a két csoport első két helyezettje jut be, és játszik egymással keresztbe (április 19/20-án és 26/27-én), a döntőbe jutásért (május 17-18-án és 24-25-én).
Ezt követően a csoportkörben sem találtak legyőzőre. Az a sorsolás után szinte biztos volt, hogy a négyesből a győriek mellett a sorozatban címvédő dán Slagelse jut be a középdöntőbe. Míg a spanyol Ribarroja és a horvát Koprivnica csak asszisztálhat a két nagyhoz, ők legfeljebb a csoport harmadik helyéért, és az azzal járó KEK-negyeddöntőért lehetnek egymással versenyben.

Az előzetes várakozás beigazolódott, azzal a nem várt különbséggel, hogy a Győr oda-vissza legyőzte a dánokat. Az első körben mindjárt hazai pályán hét góllal (24-17), majd a dániai visszavágón néggyel (24-20). Két meccsen mindössze 37 gólt kapni a BL-címvédőtől bármelyik csapatnak dicséretére válna.

Ilyen teljesítmény után érthetően nagyok az elvárások a Győrrel szemben, amely eddig a nemzetközi porondon elmaradt a kiugró eredménnyel. Döntők, elődöntők már összejöttek korábban, de győzni még egyik kupasorozatban sem sikerült.

Hogy azért a sorozatban érdekelt másik magyar klubról, a Ferencvárosról is említést tegyünk. A magyar bajnok kiemeltként a csoportkörben kapcsolódott be a küzdelmekbe, és ott rögtön négy vereséggel nyitott. Ezt követően minden esélyük elszállt a népligetieknek, hogy a BL-ben folytathassák kupaszereplésüket, bár a montenegrói Podgorica hazai legyőzésével némi reményt adtak maguknak arra, hogy az utolsó fordulóban bravúrral elcsípjék a csoport harmadik helyét.

A dán Viborg otthonában azonban kevés lett volna a bravúr, csak a csoda segíthetett volna. Arra pedig hiába vártak a zöld-fehérek, akik kilencgólos vereséget szenvedtek és kiestek a sorozatból.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, KÖZÉPDÖNTŐ:

1. CSOPORT:
Győri Audi ETO KC Oltchim Valcea (román)
Lada Toljatti (orosz) Nürnberg (német)

2. CSOPORT:
Hypo NÖ (osztrák) Slagelse (dán)
Viborg (dán) Zvezda Zvenigorod (orosz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik