Nem marad pont nélkül a Bajnokok Ligájában a magyar bajnok

Vágólapra másolva!
2008.01.06. 18:46
A női kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, négy vereség után az ötödik fordulóban megszerezte első győzelmét a magyar bajnoki címvédő Ferencváros együttese, amely hazai pályán nyolc góllal verte a montenegrói Podgorica együttesét. A népligetieknek így még mindig maradt matematikai esélyük, hogy a harmadik helyet elcsípve a KEK-ben folytathassák kupaszereplésüket.
Támadásban ellenállhatatlan volt a Ferencváros, társaihoz hasonlóan Kovacsicz Mónika is odatette magát
Czagány Balázs
Támadásban ellenállhatatlan volt a Ferencváros, társaihoz hasonlóan Kovacsicz Mónika is odatette magát
Támadásban ellenállhatatlan volt a Ferencváros, társaihoz hasonlóan Kovacsicz Mónika is odatette magát
Czagány Balázs
Támadásban ellenállhatatlan volt a Ferencváros, társaihoz hasonlóan Kovacsicz Mónika is odatette magát

A vendégek azzal a lehetőséggel érkeztek a Népligetbe, hogy esetleges idegenbeli győzelmükkel pontszámban beérhették volna a második helyen álló Viborgot, esélyt adva így maguknak arra, hogy még az utolsó fordulóban is nyílt maradjon a negyeddöntőt érő csoport második helyének kérdése.

Ezzel szemben a Ferencvárost négy vereség után fűthette a bizonyítási vágy, hogy megvédje a mindenkori magyar bajnok becsületét.

A találkozón aztán a házigazdák elképzelései valósultak meg, hiszen sokkal motiváltabban játszottak, mint a vendégek.

A nyitányban mindkét együttes sok hibával játszott támadásban, nehezen kapták el a fonalat, a népligetiek azonban már akkor ellenfelük előtt jártak. Egyrészt játékban, másrészt pedig annak köszönhetően már gólokban is: a szünetben hárommal vezettek a házigazdák.

A folytatásban még inkább belejöttek a zöld-fehérek, míg a vendégek számára kezdett egyre jobban elmenni a mérkőzés. Ez aztán rányomta a bélyegét mindkét együttes teljesítményére.

A Ferencváros keményen, pattogósan és zártan védekezett, és ami nem mellékes, a szabályok adta keretek között - egy kétperces kiállítást szedtek össze a népligetiek -, míg támadásban sokat mozogva, egyénileg is sokat vállalva zilálták szét a vendégeket. Zsiga Gyula játékosai nem sokat cifrázták a dolgokat, önbizalomtól telve minden játékos gólra játszott, ennek eredményeképpen el is húztak.

Mielőtt megkezdődött volna a hajrá, a találkozó már eldőlt. A vége közte nyolc lett, ami teljesen megfelel a mérkőzésen látottaknak.

A házigazdák öt leindításos gólt lőttek, a vendégek egyet. Az FTC ötször lőhetett büntetőt, egyet sem hibáztak, a vendégek mérlege 2/2 volt. A zöld-fehérek egészen kiváló 66,7 százalékos hatékonysággal lőttek - Zácsik Szandra a győztes csapat legeredményesebbjeként nyolc gólt szerzett -, miközben a vendégek 54,9-ig jutottak.

Egyetlen apró szépséghiba kísérte hazai részről a találkozót: a második felvonás közepén Szucsánszki Zitát le kellett cserélni, mert felrepedt a bal szemöldöke, amelyet öt öltéssel varrtak össze. A hazai közönség egyik kedvence nem is tudta folytatni a játékot.

A hatodik fordulóban a Ferencváros a dán Viborghoz látogat, amelynek szintén létkérdés a pontszerzés, míg a Podgorica az eddig hibátlan, már biztos csoportelsőként továbbjutó román Valceát fogadja.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, D CSOPORT, 5. FORDULÓ:

BUDAPEST BANK FTC - BUDUCSNOSZT T-MOBILE PODGORICA 36-28 (15-12)
Kőbányai út, 800 néző, Vezette: Liachovicius, Paskevicius (litvánok)
FTC: Pastrovics - Kovacsicz 5, SOÓS 4, Szucsánszki 1, UHRAKOVÁ 7 (2), ZÁCSIK 8, Juhász 6 (3). Csere: Haris (kapus), SZAMORÁNSKY P. 3, Szamoránsky A., Németh Cs., Ilyés 1, Kocsis 1. Edző: Zsiga Gyula
PODGORICA: Barjaktarevics - RADICSEVICS 6 (2), Dragutinovics 2, RADOVICS 9, Mladenovics 2, JOVANOVICS 4, Damjanac 3. Csere: Milenkovics (kapus), Pavicsevics, Gorlandics, Miljanics 2. Edző: Zone Tiselj
Az eredmény alakulása: 7. p.: 4–2. 13. p.: 8–6. 24. p.: 13–9. 27. p.: 13–11. 34. p.: 18–14. 38. p.: 22–16. 46. p.: 28–20. 50. p.: 31–22. 54. p.: 32–26
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik