Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika: ellenfélként a Népligetben

Vágólapra másolva!
2007.12.28. 11:14
Pénteken és szombaton rangos tornát rendeznek a Ferencváros Kőbányai úti csarnokában: a Sedria-Szabella-kupán a házigazdán kívül a Dunaferr, az osztrák Hypo NÖ és a horvát Lokomotiva Zagreb vesz részt.
Tóth Tímea és a Hypu a BL-ben a csoportelsőségre hajt, az FTC-nek már nincs esélye a továbbjutásra
Meggyesi Bálint
Tóth Tímea és a Hypu a BL-ben a csoportelsőségre hajt, az FTC-nek már nincs esélye a továbbjutásra
Tóth Tímea és a Hypu a BL-ben a csoportelsőségre hajt, az FTC-nek már nincs esélye a továbbjutásra
Meggyesi Bálint
Tóth Tímea és a Hypu a BL-ben a csoportelsőségre hajt, az FTC-nek már nincs esélye a továbbjutásra
Nincsenek irigylésre méltó helyzetben a magyar válogatott kézilabdázók, legalábbis egy részük. A december 16-án befejeződő világbajnokság után szinte ki sem tudták pihenni a fáradalmakat, edzés edzés hátán, míg most pénteken és szombaton rangos tornán játszanak minőségi ellenfelekkel – január elején pedig ismét beindul a nagyüzem a Bajnokok Ligájában.

„Karácsony előtt és után is elsősorban a taktikát gyakoroltuk, nem megfeledkezve persze a képességfejlesztő tréningekről. Úgy gondolom, ez a torna kiváló erőfelmérő lesz csapatunk számára, hiszen három erős ellenféllel csaphatunk össze, természetesen a BL-felkészülés jegyében.” – mondta Zsiga Gyula, a Budapest Bank-FTC edzője a csütörtöki edzést követően.

A mester nem számíthat a műtétje után lábadozó Lucia Uhrakovára, a könyökét fájlaló Haris Katalinra, valamint Németh Helgára, ellenben három olyan játékosát (Kovacsicz Mónika, Szamoránsky Piroska, Szucsánszki Zita) is bevetheti, akik szerepeltek a franciaországi világbajnokságon, amelyen a magyar válogatott a várakozásoktól elmaradva a nyolcadik helyen végzett.

„A vébé már történelem, ezt a játékosaim is tudják. A franciaországi tornát követő első edzésen látszott rajtuk, hogy minden idegszálukkal a január hatodikai, Podgorica elleni sorsdöntő BL-meccsre összpontosítanak” – magyarázta Zsiga Gyula.

A Sedria-Szabella-kupa legerősebb csapata kétségkívül a Hypo NÖ, amely mind hazája bajnokságában, mind a Bajnokok Ligájában százszázalékos mérleggel büszkélkedhet. Az osztrák csapat magyar trióval - Németh András edzővel, valamint a vb-n szintén pályára lépő Tóth Tímeával és Kirsner Erikával - érkezik, s köztudomású, hogy a nyáron mind a hárman a Ferencvárosból kerültek a Hypóhoz.

„Tizenhetedikén érkeztünk haza Franciaországból, és aznap tudatták velem, hogy másnap edzés Bécsben. Kicsit elborzadtam, de ez van, a profik élete már csak ilyen, meg aztán nem is volt nehéz újra felpörgetni magam. Szeretek kézilabdázni - így Tóth Tímea, aki Görbicz Anita mögött a második helyen áll a BL góllövőlistáján. - Jó lesz ismét a Ferencváros csarnokában játszani, de nyilvánvaló, hogy számunkra fontosabbak a januári meccsek. Negyedikén ugyanis az orosz Lada Togliattit fogadjuk a BL-ben, és a csoportelsőség megszerzéséhez győznünk kell.”

A nyári, győri rendezésű Szabella-kupán már összemérte erejét a volt ferencvárosiakkal megerősített Hypo és az FTC, akkor a népligetiek 36-33-ra nyertek. A tornát végül a rendező Győr együttese nyerte meg, amely előbb az elődöntőben a horvát Podravka Koprivnicát (34-29), majd a fináléban Ferencvárost (34-22) is legyőzte. A harmadik helyet a Hypo szerezte meg.

SEDRIA-SZABELLA-KUPA

MENETREND:
Dunaferr Hypo dec. 28. 17:00
FTC Zagreb dec. 28. 19:00
Zagreb Hypo dec. 29. 10:00
FTC Dunaferr dec. 29. 11:45
Dunaferr Zagreb dec. 29. 17:00
FTC Hypo dec. 29. 19:00
A belépők mindkét napon 2000 forintba kerülnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik