A combsérüléssel bajlódó Vérten Orsolya biztosan nem játszik

Vágólapra másolva!
2007.12.06. 17:24
Ma este fél kilenckor elkezdi középdöntős szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a Franciaországban zajló világbajnokságon. Németh András szövetségi kapitány csapata, amely egy ponttal kezdi meg középdöntőbeli szereplését, Lengyelország ellen lép pályára, a papírforma szerint győzelmi eséllyel.

A nimes-i csoportkör után immár Dijonban szerepel a magyar válogatott, amely a világbajnokság első szakaszában tudása alatt teljesített. Igaz, így is csoportelsőként jutott tovább.

A hullámzó játék, a bizonytalankodás mostantól megengedhetetlen, az élcsapatok ellen mindenkitől a legjobb teljesítményére lesz szükség. Még Lengyelország ellen is.

Csütörtök esti ellenfelüket 70 mérkőzésből 58-szor legyőzték a mieink, de nem árt vigyázni velük, mert például Romániát is megszorongatták a csoportkörben. Bár végül öt góllal kikaptak ugyan (38-33), de a dobott góljaik tiszteletet parancsolóak, még ha a hajrában nem is bírták erővel tartani az esélyesebb ellenfél tempóját.

Addigra azonban már mindkét csapat továbbjutott a csoportkörből: előbb Tunéziát hat (29-23), majd Kínát hét (27-20) góllal verték.

A combsérüléssel bajlódó Vérten Orsolya biztosan nem léphet pályára a középdöntő első összecsapásán, arról pedig, hogy a balszélső mellett ki lesz a másik kimaradó, csak később dönt Németh András szövetségi kapitány. Vélhetően a Tomori, Hornyák, Szűcs trió egyik tagja lesz az.

A csütörtök délelőtti edzésen természetesen a védekezést is gyakorolta csapatunk, mert azon feltétlenül javítani kell. A sok kiállítás ugyanis - mint azt az első három mérkőzésen láthattuk - visszaüthet, úgyhogy a folytatásban már nem lehet hibázni hátul. És elöl sem, ezért abban bízunk, hogy átlövőink hozzák formájukat. Ha így lesz, nem történhet baj Lengyelország ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik