A Cornexi járt a legrosszabbul az európai kupák sorsolásánál

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2007.10.09. 13:10
Címkék
Bécsben elkészítették az európai kézilabdakupák sorsolását. Kedden kiderült, milyen párharcokra számíthatnak azok a csapatok , amelyek a legjobb 16 közé szeretnének kerülni. A Cornexi-Alcoa-AutoBah sorsolása tűnik a legnehezebbnek, a székesfehérvári alakulat a dán Aalborgot kapta ellenfélül a női EHF-kupában.
A Dunaferr és a Cornexi a magyar kézilabdát képviselheti Európában
NS-archív
A Dunaferr és a Cornexi a magyar kézilabdát képviselheti Európában
A Dunaferr és a Cornexi a magyar kézilabdát képviselheti Európában
NS-archív
A Dunaferr és a Cornexi a magyar kézilabdát képviselheti Európában

Csúnyán belehúzott a Cornexi-Alcoa-AutoBahn az európai kupák sorsolásánál. A fehérvári alakulatnak az Aalborg lesz az ellenfele az EHF-kupában. Az oda-visszavágós rendszerben lebonyolított összecsapás győztese a legjobb 16 csapat közé fog kerülni. Érdekesség, hogy a dán csapatban játszik Mehlmann Ibolya is. Az első mérkőzést Dániában rendezik.

A másik EHF-kupás csapat, a Dunaferr jobban járt: az újvárosi kézieknek az Rosztov Dont sodorta útjába a sors. Az orosz gárda meggyengült az utóbbi években, így a magyar csapatnak van esélye a továbbjutásra.

Mégtöbb esélye van a legjobb 16 közé jutnia a a DVSC-Aquaticumna. Az előző magyar bajnokság ötödik helyezettje a montenegrói Petrol Bonus Podgoricával találkozik a női KEK-ben.

A férfiaknál a PLER-Airportnak van talán a legkönnyebb dolga. A KEK-ben a magyar csapatnak nem okozhat gondot a török Milli Piyango legyőzése.

Az EHF Kupában a Debrecen keletre utazik, az orosz SZKIF Krasznodarral játszik. A Dunaferr ellenfele pedig a román Dinamo Bucuresti lesz.

SORSOLÁS A NEMZETKÖZI KUPÁKBAN

FÉRFIAK:
EHF-kupa: DKSE-Airport Debrecen - SZKIF Krasznodar (orosz) Dunaferr - Dinamo Baumit Bucuresti (román)
KEK: Milli Piyango (török)-PLER-Airport KC
A játéknapok: november 17/18. és 24/25.
NŐK:
EHF-kupa: Aalborg (dán)- Cornexi-Alcoa-Auto-Bahn Dunaferr-Rosztov Don (orosz)
KEK: DVSC-Aquaticum - Petrol Bonus Podgorica (montenegrói)
A játéknapok: november 3/4. és 10/11.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik