Ukrán jobbátlövővel, Zoya Gordeyevával erősítettek a fehérváriak

Vágólapra másolva!
2007.07.27. 12:15
Balkezes, 184 centiméter magas átlövőt igazolt az élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban legutóbb a negyedik helyen végző Cornexi-Alcoa. A 23 éves Zoya Gordeyeva a donyecki Donchanka csapatától érkezett a fehérváriakhoz. Az elmúlt napokban az is véglegessé vált, hogy Elena Kordyuk a Goldbergerben, Őri Edina a francia Mios Biganos csapatánál folytatja a pályafutását.
Hasonlóan kemény feladatok várnak a fehérvári lányokra a bajnokságban is
Hasonlóan kemény feladatok várnak a fehérvári lányokra a bajnokságban is
Hasonlóan kemény feladatok várnak a fehérvári lányokra a bajnokságban is
Hasonlóan kemény feladatok várnak a fehérvári lányokra a bajnokságban is

A Gordeyeva és a junior válogatott Lévai Zsófia szerződtetésével, illetve Pádár Margó, Elena Kordyuk és Adriana Lima távozásával a jobbátlövő pozícióban teljesen kicserélődött a Cornexi.


„Már korábban is hallottam a Cornexiről, mert Viktoriya Ulyanich abból a csapatból szerződött néhány évvel ezelőtt ide, ahol én is játszottam - nyilatkozta az ukrán válogatott kerettag átlövő. - Akkoriban azonban még ifjúsági játékos voltam szülővárosomban, Khersonban, ahonnan egy éve kerültem Donyeckbe, a Donchanka csapatához. Velük hatodik helyen végeztünk az ukrán bajnokságban, miután a klub anyagi gondjai miatt nem játszottuk le a helyosztót.”

Az orosz Elena Kordyuk, a Cornexi-Alcoa EHF-kupát nyert csapatának a tagja, három Székesfehérváron töltött idény után az újonc Goldbergerhez szerződött.

A balkezes orosz játékosnál is több, öt cornexis év után folytatja új környezetben a pályafutását Őri Edina, a fehérváriak szintén EHF-kupagyőztes irányítója, akit egy évre adott kölcsön a csapata a francia bajnokság bronzérmesének, a Mios Biganosnak.

Eközben azért a marketingre is figyelő fehérvári klubnál a csapat képviseletében öt játékos vett részt a Sportlife Média vendégeként a Siófokon megrendezett Erős Emberek Nemzetek Kupáján.

Magyarország, Ausztria, Szlovákia és Németország legerősebbjeinek a vetélkedése végül a magyar válogatott sikerével záródott. A csapatok által teljesítendő hat feladat közül a harmadiknak a jelenlévő öt Cornexi- játékos is részét képezte.

A cornexis feladat igen embertpróbálóra sikerült
A cornexis feladat igen embertpróbálóra sikerült

A Cornexi-Alcoa új játékosai a 2007/2008-as szezonban
Név Szül. idő Poszt Mag. Tavalyi klubja
Bernataviciute, Laima 1985.04.12. Átlövő 182cm Egle Vilnius (litván)
Emberovics Míra 1988.07.29. Balátlövő 179cm Vasas
Gordeyeva, Zoya 1984.01.03. Jobbátlövő 184cm Donchanka (ukrán)
Kamper Olívia 1985.06.07. Irányító 176cm Vasas
Kovács Angéla 1986.03.14. Jobbszélső 170cm Dunaferr
Lévai Zsófia 1989.08.14. Jobbátlövő 179cm Makó
Mayer Szabina 1988.03.24. Beálló 174cm Hódmezővásárhely (Győrből kölcsön)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik