Már csak egy győzelemre vannak a szegediek a végső sikertől

Vágólapra másolva!
2007.05.16. 19:50
A férfi kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzését is megnyerte a Pick-Szeged együttese, amely ezúttal hazai pályán győzte le az MKB Veszprémet. A kevés gólt hozó első félidő után a másodikban remekelt Vladan Matics együttese, és már csak egy siker hiányzik a bajnoki címhez.
A szegedi együttes a veszprémi összecsapás után hazai pályán is nyert
A szegedi együttes a veszprémi összecsapás után hazai pályán is nyert
A szegedi együttes a veszprémi összecsapás után hazai pályán is nyert
A szegedi együttes a veszprémi összecsapás után hazai pályán is nyert

A döntő első mérkőzésén a Szeged büntetőkkel legyőzte a hazai pályán játszó Veszprémet, a címvédőnek így a csongrádi megyeszékhelyen kellett javítania.

A Veszprémnél továbbra sem léphetett pályára a sérült Kiril Lazarov és Ivan Lapcsevics, a másik oldalon az izomszakadást szenvedő Ratko Djurkovics nem bevethető.

Az első három percben nem esett gól, majd Krivokapics révén a hazai Pick-Szeged szerezte meg a vezetést, majd a jobbátlövő büntetőből növelte az előnyt. Az első veszprémi gólra hét percet kellett várni, ezt a jobbszélről szerezte Gulyás. Sőt, Putics büntetőből egyenlíthetett volna, ám Puljezevics eszén nem tudott túljárni.

Hatalmas volt a küzdelem, minden labdáért óriási harcot vívtak a játékosok. Gólt azonban keveset láthatott a közönség, az első tizennégy percben mindössze öt esett.

Egy perccel a vége előtt vette át a vezetést először a mérkőzés folyamán a Veszprém: Gál Gyula vette be Puljezevics hálóját, de a negyedik gólját szerző Krivokapics gondoskodott róla, hogy a vendégek ne vonulhassanak előnnyel pihenőre.

A második játékrészt jobban kezdte a Szeged, két góllal el is ment a veszprémiektől, akiknek ezúttal négy perc kellett az első találat megszerzéséhez, Iváncsik Gergő újra higgadtan értékesített egy büntetőt

A szegediek örömére Ilyés Ferenc is elkezdett „termelni”, az első félidőben gól nélkül maradó balátlövő két hatalmas gólt szerzett a második harminc perc elején. Sőt, a 37. percben Andjelkovics első gólja – először a mérkőzés folyamán – már háromgólos vezetést eredményezett.

15-10-nél Zdravko Zovko, a vendégek mestere időt kért, mivel látta, hogy csapata ebben az időszakban abszolút nem bírt a szegediekkel.

A félidő közepén Herbert gyötörte meg Gált, a mezét is ráhúzta a fejére. A veszprémi beálló ezt zokon vette, reklamált, a játékvezetők pedig végleg kiállították.

A szegediek a hátralévő percekben megtartották vezetésüket, és három góllal nyerték az összecsapást. Vladan Matics együttesének így már csak egy győzelemre van szükségük, hogy megszerezzék a bajnoki címet. A két csapat harmadik mérkőzése vasárnap lesz Veszprémben.

BUDAPEST BANK FÉRFI KÉZILABDA LIGA

DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
PICK-SZEGED - MKB VESZPRéM 25–22 (9–9)
Szeged, 5000 néző. V: Dobrovics, Tájok
SZEGED
PULJEZEVICS - KRIVOKAPICS 8 (3), BENDÓ 4, HERBERT, ILYÉS 4, Andjelkovics 3, Vadkerti 2
Csere: Szente (kapus), MEZEI 3, Bajusz 1, Barta
VESZPRéM
PERICS - Gulyás 1, Vujin, Eklemovics 1, Gál 3, Pérez 1, Pásztor 3
Csere: Tatai (kapus), Lusnyikov, Sesu 3, PUTICS 5 (1), Iváncsik G. 4 (4), Tombor, Cosma 1
Az eredmény alakulása. 10. p.: 3–1. 21. p.: 5–4. 28. p.: 8–8. 34. p.: 11-9. 39. p .: 15–10. 49. p.: 20–14. 54. p.: 20–19
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik