Hazai sikere ellenére búcsúra kényszerült a Dunaferr az EHF-kupában

Vágólapra másolva!
2007.03.25. 19:25
Az idegenbeli hatgólos vereség után a Dunaferr hazai környezetben négy találattal bizonyult jobbnak a spanyol Elda Prestigiónál a női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjében, így Kovács Péter együttese búcsúra kényszerült.
Nem Ferling Bernadetten múlt az újvárosi lányok továbbjutása
Meggyesi Bálint
Nem Ferling Bernadetten múlt az újvárosi lányok továbbjutása
Nem Ferling Bernadetten múlt az újvárosi lányok továbbjutása
Meggyesi Bálint
Nem Ferling Bernadetten múlt az újvárosi lányok továbbjutása

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
DUNAFERR NK - ELDA PRESTIGIO (spanyol) 28–24 (12–11)
Dunaújváros, 1200 néző, V: Hansen, Pettersen (norvégok)
DUNAFERR: Sirina – Lovász 3, Laluska 2, Ferling 5 (4), BORBÁS 4, Mörtel 3, NAGY I. 3. Csere: Ungureanu (kapus), Balogh, Gáspár, PIGNICZKI 7, Vincze 1, Őri
ELDA: Elejaga – Rodrigues, BOX 3, Fernandez 2, FRAILE 10, Amoros, Dajcman 2. Csere: Ajglováa (kapus), Soit 2, Ilic 3, Verdu, Knyitlova 2
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2–2. 15. p.: 5–3. 26. p.: 10–8. 38. p.: 16–14. 41.p.: 19–15. 46. p.: 22–16. 50. p.: 25–17. 56. p.: 26–22
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 0
Továbbjutott: Elda (58–56)

A vártnál nagyobb különbségű, hatgólos vereséget szenvedett a dunaújvárosi alakulat Eldában, ezek után nehéz, de nem reménytelen helyzetből várta a visszavágót Kovács Péter együttese.

A Dunaferr felkészülését nehezítette, hogy Gáspár Gabriella és Balogh Barbara betegséggel küszködött, Lovász Zsuzsa pedig még a párharc első mérkőzésén kapott ütést a nyakára.

A tetemes hátrány ledolgozása lebegett az újvárosi lányok szeme előtt, akik nagy lendülettel, bátran kezdtek.

A spanyolok nem enghedték kibontakozni a Ferling Bernadett fémjelezte hazai csapatot, amely két gólnál nagyobb előnyre nem tudott szert tenni az első harminc perc során.

Gyakran döntetlen állt az eredményjelzőn, végül minimális Dunaferr-vezetéssel (12-11) zárult az első félidő.

A fordulás után szinte minden bejött az újvárosiaknak, védekezésben és támadásban egyaránt meggyőző volt a vendéglátó. Egyre mabaiztosabbá vált a Dunaferr, amely a félidő derekán már hét góllal állt jobban, ezzel pedig továbbjutásra állt.

A mérkőzés hajrájában Mörtel Renáta sérülés miatt kivált, Ferlinget pedig emberfogással tették veszélytelenné a vendégek. A Prestigio négy gólosra csökkentette hátrányán, ezzel pedig összesítésben újra nyeregben érezhette magát.

A végjáték óriási küzdelmet, és hihetetlen izgalmakat hozott. Hol az egyik, hol a másik együttesnek állt a zászló. Az utolsó percekben a Dunaferrnek kellett az eredmény után futnia, az Elda pedig nem hagyta veszni az összesítésben kicsikart minimális előnyt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik