Másodmagával a magyarok közül: negyeddöntős a Debrecen is

Vágólapra másolva!
2007.02.25. 19:40
A női kézilabdázók második számú nemzetközi kupasorozatában, az EHF-kupa küzdelmeinek nyolcaddöntőjében a visszavágón hazai pályán három góllal nyert a Debrecen a francia Metz ellen, így ledolgozva az idegenbeli találkozón összeszedett kétgólos hátrányát összesítésben egy találattal jutott a legjobb nyolc közé.
Szűcs Gabrielláék várhatják a keddi sorsolát
Szabó Miklós
Szűcs Gabrielláék várhatják a keddi sorsolát
Szűcs Gabrielláék várhatják a keddi sorsolát
Szabó Miklós
Szűcs Gabrielláék várhatják a keddi sorsolát

EHF-KUPA, NŐK, NYOLCADDÖNTŐ,

VISSZAVÁGÓ:
DVSC-AQUATICUM - HB METZ (francia) 20–17 (12–7)
Debrecen, 2500 néző
V: Pedersen, Mortensen (dánok)
DVSC: VOROZSCOVA - Csáki 1, Benyáts, ORBÁN 8 (5), Szabó V. 2, Szűcs G. 4, Stuparicová 2. Csere: Kiss É. (kapus), LATAKAITÉ 3, Sopronyi, Rácz E. Edző: Varga József
Metz: Pradel - Piejos 2, Horacek 1, Kanto 1, Wendling, KYSUCANOVÁ 5 (1), GUEHL 4. Csere: Francois, Cendier 3, Hadj, Poznarová 1 (1). Edző: Rác Sándor
Az eredmény alakulása: 6. p.: 5–0. 17. p.: 5–4. 20. p.: 9–5. 37. p.: 15–9. 41. p.: 15–12. 50. p.: 17–14. 56. p.: 18–16
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2
(Tj. a Debrecen, 43-42-vel)

Több mint biztató, kétgólos (25-23) vereséget szenvedett az első mérkőzésen idegenben a Debrecen, így Varga József együttese nem állt teljesíthetetlen feladat előtt a továbbjutást illetően.

Tulajdonképpen bravúrra sem volt szükségük, hiszen a hajdúságiak minimum három góllal biztosan jobbak mint a Metz. Más kérdés: a papírformát sokszor nem is olyan könnyű igazolni.

A hazai kezdés aztán minden várakozást felülmúlt. A padlóba döngölte ellenfelét ekkor a lendületes, taktikailag és mentálisan remekül felkészített hazai csapat.

Védekezésben nem tudtak hibázni, elöl pedig lehengerlőek voltak. Öt debreceni gól válasz nélkül maradt a vendégek részéről, akik csupán a nyolcadik percben találtak be először a hazai kapuba.

Tulajdonképpen ekkor már vezetése tudatában másra sem volt szüksége a Debrecennek, mint hogy „tartsa előnyét”.

A lendületes kezdés és a franciák első gólja után váratlanul megtört a debreceni gárda. A Metz 5-4-re feljött, de még időben kapcsolt a Varga-csapat, amely nem engedte kiegyenlíteni a vendégeket.

A szünetben ismét megvolt a kis nyugalmat biztosító öt gól ide, de azért biztosak lehettünk benne: munkás második félidő elé néznek a hazaiak.

Kevés gólt, de sok hibát hozott mindkét részről a második félidő eleje. Több mint 18 percet játszottak, de még csak öt-öt gólig jutott a két csapat.

Ennek és a tétnek megfelelően izgalmasan alakult a hajrá, a vendégeknek esélyük volt arra, hogy mégis kiharcolják a továbbjutást.

Vorozscova a debreceni kapuban bravúrok sorát mutatta be és ez bizony sokat számított a hajrában.

Nyolc közé jutott a Debrecen, amely a Dunaferr csapatával egyetemben másodmagával várhatja még a negyeddöntő keddi sorsolását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik