A németek szerint Császár Gábort a Gummersbach vinné

Vágólapra másolva!
2007.02.09. 17:03
A német Oberberg-Aktuell szerint a Bundesligában negyedik helyen álló, nagy hagyományokkal rendelkező VfL Gummersbach szeretné szerződtetni Császár Gábort – írta meg az origo.hu. A portál utalt egy másik újságra, a Kölner Stadt-Anzeigerre, amely úgy tudja: három évre szól és 100 ezer eurót fizetnének a csapatukhoz csak nyáron csatlakozó magyar irányítóért. Az újvárosiak szakosztály-igazgatója azt mondja: bár megkeresések már történtek, egyelőre nem érkezett visszautasíthatatlan ajánlat a fiatal irányítóért
"Császár Gábor még fiatal játékos, 22 éves, a játékában, mint azt a vb-n láttuk tőle, benne van a hullámzás"
Mirkó István
"Császár Gábor még fiatal játékos, 22 éves, a játékában, mint azt a vb-n láttuk tőle, benne van a hullámzás"
"Császár Gábor még fiatal játékos, 22 éves, a játékában, mint azt a vb-n láttuk tőle, benne van a hullámzás"
Mirkó István
"Császár Gábor még fiatal játékos, 22 éves, a játékában, mint azt a vb-n láttuk tőle, benne van a hullámzás"

„Császár régóta ismert a külföldi szakemberek előtt - válaszolta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Bene Gyula, a dunaújvárosi férficsapat szakosztály-igazgatója -, a vb alatt, illetve után valójában nem emelkedett annyira az ázsiója, mint amennyiről az újságokban írtak. Érdeklődés már volt korábban Németországból, Spanyolországból és Dániából is, de konkrét, visszautasíthatatlan ajánlat egyik csapattól sem érkezett ezidáig. Nyilván, ha akarnának, tudnának olyat mondani, ami nekünk és a játékosnak is megfelelne, de ez eddig nem történt meg.”

„Az átigazolási szezon még egy hétig tart, elképzelhetetlennek tartom, hogy valami gyökeres változás álljon be. Igazolni persze utána is lehet, csak akkor nem léphet pályára a játékos, ez viszont senkinek sem az érdeke. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy szóbeli megállapodás, vagy előszerződés-féle születik, de még egyszer hangsúlyozom, egyelőre itt még nem tartunk.”

„Császár Gábor csapatunk egyik értéke, akibe nagyon sok munkát, energiát és pénzt fektettünk. Értelemszerűen nem akarunk mindenáron megválni tőle, de mint szokták mondani: van az a pénz. Ismerjük a korlátainkat, a lehetőségeinkhez képest ameddig bírjuk, szeretnénk őt magunknál tartani, de az értelem határain túl már nem fogunk érzelmi húrokat pendíteni, hogy megtartsuk. Ha eljött az idő, tovább kell lépnie neki és nekünk is.”

„Császár Gábor még fiatal játékos, 22 éves, a játékában, mint azt a vb-n láttuk tőle, benne van a hullámzás. A csapat győzelmeiből oroszlánrészt vállalt, a középdöntőben aztán már ő is kevésbé csillogott, de ez ilyen fiatalon szinte természetes. Bár már most is klassziserényeket csillogtat, rengeteget kell még fejlődnie szakmailag is, de elsősorban mentálisan. Erre viszont még itthon, illetve a nemzetközi kupákban és a válogatottban is van lehetősége. Egy ilyen komoly döntést az ő korában nagyon nehéz meghozni, abszolút közösen beszélünk erről a témáról.”

A Gummersbach korábban Buday Dánielt szerette volna szerződtetni, ám a veszprémiek válogatott irányítója végül a SG Kronau/Östringen csapathoz igazolt. Bene szerint Császár nem honfitársa után és helyett jött képbe, a németországi megkeresés egymástól függetlenül történt. Az együttesnek Fazekas Nándor személyében már van egy magyar légiósa.

Császár Gábor tagja volt a németroszági vb-n kilencedik helyen végzett, Skaliczki László által irányított magyar válogatottnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik