Balicék nyolccal verték a vb-címvédőt

Vágólapra másolva!
2007.02.01. 17:30
A világbajnoki címvédő spanyolok csak a hetedik helyért játszhatnak, miután nyolcgólos vereséget szenvedtek az olimpiai bajnok horvátoktól a Németországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon. A spanyolok a házigazda németekkel szemben véreztek el a negyeddöntőben, míg a horvátoknál a franciák bizonyultak jobbnak óriási csatában. Ám amíg előbbiek kizárólag a norvég játékvezetői kettősre fogta a vereséget, addig a horvátok a bírókon kívül önvizsgálatot is tartottak.
Balic volt a horvátok nyerőembere a spanyolok ellen
Balic volt a horvátok nyerőembere a spanyolok ellen
Balic volt a horvátok nyerőembere a spanyolok ellen
Balic volt a horvátok nyerőembere a spanyolok ellen

Orosz - horvát az 5. helyért

Az orosz együttes három góllal verte Izlandot, így a győztes csapat a horvátokkal játszik az ötödik helyért lejátszott helyosztón, míg a vesztesek a spanyolokkal mérkőznek meg a hetedik helyért. A szünetben két góllal vezettek az oroszok, a második félidőben jócskán visszavettek az eredményességből a csapatok, javítva így a kapusok védési mutatóját. A győztes csapat legjobbja az hat gólt szerző Ivanov volt, Rasztvortcev ötig, Evdokimov négyig jutott. A vesztes csapatban Stefansson hét góllal a mezőny legeredményesebbje volt. Sigurdsson és Petterson hat-hat találatot szerzett.
Az 5-8. helyért lejátszott első mérkőzésen aztán kiderült: a horvátoknak sikerült magukat gyorsabban túltenni azon, hogy nem játszhatnak éremért a vb-n. Az első, majd a második félidőt is négy-négy góllal nyerték az indiszponált spanyolok ellen, így a vége kiütés lett.

A középdöntőben jóval nagyobb csatát hozott a két sportági gigász ütközete, amelyből a horvátok csupán egy góllal - 29-28 – jöttek ki jobban.
Csak emlékeztetőül, két éve Tunéziában ugyanez a két csapa mérte össze magát a fináléban, ott a spanyolok negyven(!) gólt dobva végül hattal győztek.

A spanyoloknak a mai mérkőzésen a támadó- és a védőjátéka is csődöt mondott. Kapusaik gyenge napot fogtak ki: Baruffet 18, míg Homrados 20 százalékkal védett!

Lövőik közül egyedül Larumbe emelhető ki, hat próbálkozásából öt gólt lőtt, igaz kettőt hetesből.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
De a büntetőkkel hadilábon álltak a társak, Raúl Entrerrios és Ruano is hagyott ki egyet-egyet.

A máskor biztos kezű lövők a horvátok ellen elbizonytalanodtak, és persze dolgozhatott bennük a németek elleni negyeddöntő okozta csalódottság és némi motiválatlanság.

A horvát kapuban ezúttal kezdő Jerkovic viszont jó napot fogott ki, de legalábbis egy jó közepest, hiszen 38 lövésből 13-t megfogott.

Mezőnyben viszont egyértelmű volt a horvátok fölénye: a kulcsember a tizenegy próbálkozásból kilenc gólt szerző Balic volt, de Vori is csak egyszer hibázott hét kísérletéből.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG

AZ 5-8. HELYÉRT:
Oroszország – Izland 28-25 (16-14)
Horvátország – Spanyolország 35-27 (16-12)
Gólszerzők: Balic 9, Vori 6, Lackovic 5, Vukic 5, Metlicic 4, Sulic 3, Zrnic 3, ill. Tomas 6 (1), Garralda 5, A. Enterrios 3, Garcia 3 (2), Fonseca 2, Davis 2, Romero 2, Garabaya 1, Belastegui 1, Perez 1, Vaquero 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik